Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Мікробіолог розповів, чи можна їсти те, що впало зі столу

Мікробіолог розповів, чи можна їсти те, що впало зі столу

18.03.2017, 22:00

Чи можна їсти їжу, яка випала з Ваших рук, а Ви одразу ж підняли? Чи безпечно її ще їсти? Відповіді дає професор-мікробіолог із Астонського університету Ентоні Хілтон.

"Їсти їжу, яка кілька секунд полежала на підлозі — це ніколи не може бути абсолютно позбавлене ризику. Звісно, їжу, на якій видно бруд, не треба їсти, але якщо очевидних забруднень на ній нема, наука вважає, що на їжу навряд чи потрапили шкідливі бактерії від кількасекундного перебування на підлозі всередині приміщення", — поділився Хілтон, пише УП.

"Я не кажу, що мікроби не можуть перейти з підлоги на їжу… Наші дослідження показують, що природа поверхні підлоги, тип їжі, яка впала на підлогу і тривалість часу, який вона провела на цій підлозі – все це може впливати на кількість (мікробів), що можуть на неї перейти", —вточнив професор.

Тим часом опитування, проведене в Британії, показало, що 79% людей не гребують смаколиками, які впали на підлогу.

Але, далеко не всі колеги Хілтона з ним згодні. Нагадаємо, кілька років тому, відповідаючи на таке ж питання, група науковців порадила провести експеримент із цукровою пудрою - впустити в неї скибку хліба, а тоді уявити, що пудра, якa неодмінно пристане до нього - це мікроби.

Читайте також: «Прикарпатський центр репродукції» закупив унікальне медичне обладнання

Заклади громадського харчування Франківська, які контролюють якість своєї продукції в лабораторії (ПЕРЕЛІК)

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
353