Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі троє осіб побили депутата міськради, а потім поліцейського

У Тернополі троє осіб побили депутата міськради, а потім поліцейського

16.03.2017, 23:45
В центрі міста посеред білого дня побили депутата міськради Івана Сороколіта. Дісталось і поліцейським, які приїхали на виклик. У поліції делікатно говорять, що потовкли депутата громадські активісти.
За інформацією "20 хвилин", офіційного підтвердження якій журналісти наразі не отримали, - це справа рук активістів «Правого сектора».
- Втрапив у неприємний "інцидент", - написав на власній сторінці у «Фейсбук» Іван Сороколіт. - Невідомі мені особи близько 16:40 в стані алкогольного сп'яніння завдали мені певних тілесних ушкоджень на Театральному майдані. На щастя, їх затримано. Чинили неабиякий спротив працівникам поліції. Зараз даю свідчення і далі проходитиму медичну експертизу.
Депутат подякував за допомогу випадковим перехожим. В т.ч. і тернопільській журналістці, яка проходила поряд і надала першу допомогу, а також працівникам поліції.
- Якщо коротко: йшли троє молодих чоловіків тротуаром навпроти мене, - розповів депутат. - Випадково один одного зачепили плечем. Усі мої здібності дипломатичного спілкування та врегулювання ситуації зазнали невдачі. Після моїх слів "Хлопці, якщо випадково зачепив - вибачте!" у відповідь прозвучало "Ти ващє хто па жизні?" і кілька разів "наштовхувся обличчям на їхні кулаки". Потім упав і ще кілька разів тілом та головою наштовхнувся на їхнє взуття.
У поліції підтвердили інформацію про побиття депутата. І власне причину, чому виник конфлікт, який зі словесної перепалки переріс у бійку.
- Потерпілий набрав 102, на місце події виїхали працівники поліції, - розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Доки з’ясовували обставини, чоловіки почали погрожувати працівникові поліції і одному з них – офіцеру – нанесли тілесні ушкодження в голову.  
Трьох чоловіків доправили до міського відділу поліції і допитали. Наразі повезли на освідчення, аби визначити, чи перебували вони у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Наразі слідчі вирішують питання про внесення даної події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 – «Хуліганство», повідомив Сергій Крета.  
Вирішується також питання і про внесення події щодо нанесення тілесних ушкоджень працівникові поліції. Слідчі зараз з’ясовують, чи били всі, чи тільки один з них. Хулігани дають свідчення, як і ті, хто був свідком інциденту.
- За попередніми даними, вони належать до однієї з громадських організацій, - повідомив Сергій Крета.
Журналіст "20 хвилин" звернувся до "Правого сектору" за підтвердженням чи спростуванням інформації щодо побиття активістами організації депутата. Там заявили, що коментаря не буде, адже це побутовий конфлікт без будь-якого політичного підтексту.  


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
318