Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі з нагоди Дня українського добровольця відкрилась фотовиставка «Тут запеклася кров мого народу»

У Тернополі з нагоди Дня українського добровольця відкрилась фотовиставка «Тут запеклася кров мого народу»

14.03.2017, 22:30

У понеділок, 13 березня, з нагоди вшанування Дня українського добровольця, який відзначають 14 березня, у фойє Тернопільської обласної державної адміністрації урочисто відкрили тематичну фотовиставку «Тут запеклася кров мого народу».

Організована дана виставка Державним архівом Тернопільської області спільно з Тернопільською ОДА та за безпосередньої ініціативи добровольчих батальйонів.
Близько 50-ти фото вражаючих світлин, зроблених в зоні АТО у 2014-2015 роках, відтворюють будні захисників українського народу. Зокрема, тут експонуються унікальні світлини, зроблені бійцями АТО під виходу з Іловайська. 

«Це роботи бійців 54-того окремого розвідувального батальйону, а також полку спецпризначення «Дніпро-1». Є також світлини, представлені Міністерством оборони. Частина робіт, що представлених на виставці, ми підготували для вечора пам’яті Іловайської трагедії (14 вересня 2016 — прим. авт.) та в подальшому передали її на зберігання у Державний архів», — розповів співорганізатор виставки та голова громадської організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Володимир Грицина.

Український добровольчий рух організувався, коли почалася російська агресія на Сході України. Війна триває, а ми, у свою чергу, повинні максимально популяривувати пам'ять, збирати й берегти матеріали про наших захисників, зазначив під час урочистого відкриття керівник Державного архіву в Тернопільській бласті Федір Полянський.
Наша головна ідея — зберегти пам’ять про всіх хлопців, які захищали територіальну цілісність нашої держави, воювали та віддавали своє життя на волю України, підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. На їхньому прикладі мають вчитися наші майбутні покоління.

«Крім цього, учасникам бойових дій ми повинні забезпечити гідну підтримку. Минулого тижня вже започаткували певну практику — під час сесії обласної ради для учасників бойових дій виділили 8 земельних ділянок на вулиці Львівська. Робота у даному напрямку буде проводитися й надалі», — наголосив очільник області.

Зазначимо, що фотовиставка експонуватиметься до кінця тижня.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
325