Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → В кожній громаді на Тернопільщині має бути амбулаторія

В кожній громаді на Тернопільщині має бути амбулаторія

13.03.2017, 23:00
Кожна громада Тернопільщини повинна мати комплекс послуг, які надаються жителям її території, в тому числі і доступ до медицини. На цьому наголосив голова ТОДА Степан Барна.
«У рамках розвитку громад ми робили і робимо акцент на Центрах надання адміністративних послуг. Але водночас усвідомлюємо, що лікувальна функція є невід’ємною складовою будь-якої територіальної громади. Тому функціонування амбулаторій, лікарень, які будуть надавати якісні медпослуги, залишається питанням «№1», коли ведемо мову про стратегічний розвиток громад», – зазначає Степан Барна.
Як відомо, медицина в Тернопільській області зараз активно включилася в загальноукраїнську реформу, що передбачає оптимізацію лікарняної мережі, пише Номер один. Але, як запевняє голова ОДА, центри надання медпослуг, які будуть максимально наближені до пацієнтів, збережуть.
«На базі територіальних громад обов’язково повинні діяти медичні амбулаторії, пункти невідкладної допомоги. При цьому вони мають бути забезпечені медикаментами і технічними засобами», – зазначає Степан Барна.
За словами голови Тернопільської ОДА, держава не закриватиме жодної лікарні, якщо необхідність її збереження обґрунтує громада.
«Водночас слід розуміти, що питання утримання лікувальних закладів тепер у компетенції самої громади. Тобто за ухвалене ними рішення – і відповідальність на них. Якщо громада буде вважати за необхідне підтримувати ту чи іншу лікарню – вона функціонуватиме», – зауважує Степан Барна

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
342