Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Посол Канади зустрівся з івано-франківськими студентами

Посол Канади зустрівся з івано-франківськими студентами

13.03.2017, 21:00

У рамках робочого візиту на Прикарпаття до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітав посол Канади в Україні Роман Ващук.
Студенти та викладачі університету заслухали коротку лекцію Посла про перспективи співпраці між нашими країнами. Зазначимо, що Канада відома своєю підтримкою та дружнім ставленням до України. Про це та про можливості ефективної співпраці в освітній та наукові сфері йшлось у промові Романа Ващука перед університетською аудиторією. Він згадав перших українських емігрантів із Небилова. Велику увагу посол акцентував на сьогоденні: на канадських проектах в енергетичному секторі з регіонального розвитку, інвестиційних та освітніх проектах. Канада готова заохочувати інвестиції в Україну в ті регіони, де місцева влада відкрита для чесного та взаємовигідного співробітництва за прозорими правилами. Його головним посилом стала думка про можливість ефективної співпраці у різних секторах, чи-то економіки, чи-то освіти, на благо України, але без корупційних схем та безпринципної гонитви за наживою, інформує прес-служба Івано-Франківської облдежадмінстрації.
dsc_2466

фото прес-служби Івано-Франківської облдержадміністрації
dsc_2462_0

фото прес-служби Івано-Франківської облдержадміністрації
dsc_2449

фото прес-служби Івано-Франківської облдержадміністрації
Викладачі ІФНТУНГ цікавилися канадськими освітніми та науковими проектами, студенти – бізнес-проектами та працевлаштуванням за фахом. Всі отримали вичерпні відповіді, що стосувалися науково-дослідних організацій Канади, зацікавленості канадської сторони у сфері інформаційних технологій та видобутку нафти й газу. Важливою для міжнародної діяльності ІФНТУНГ стала інформація про можливість ефективної співпраці з канадськими технічними університетами, які, завдяки своїй автономності, мають право укладати двосторонні угоди про співпрацю з іноземними університетами на взаємовигідних умовах.
На завершення зустрічі посол Канади в Україні Роман Ващук побажав процвітання і розвитку нашій країні, суспільству та молоді. 
Читайте також: Франківські судді розкажуть студентам-юристам, як стати суддею
Франківські студенти взяли участь в міжнародній науковій школі
Найцікавіші моменти зі змагань скороходів у Франківську. ФОТО+ВІДЕО
В Івано-Франківську зустрілися керівники українських та польських університетів (ВІДЕО)

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
321