Вони сконструювали перше в Україні обладнання, яке прискорює в’ялення м’ясних виробів, рослинної їжі та навіть медикаментів.
А головне, кажуть фахівці, весь процес відбувається без втрати поживних речовин. Сама обробка відбувається за допомогою теплової хвилі, яка безпосередньо взаємодіє з продуктами. Її температура не перевищує 40-ка градусів. Під дією інфрачервоних променів відбувається випаровування вологи з органіки. Продукти, що підлягають обробці, заповнюють в спеціальну герметичну шафу. І вже за 24 години м’ясні вироби готові. До прикладу, традиційний іспанський хамон готується близько місяца.
Аби продемонтрувати нову технологію виробники вирішили запусти власну лінію сиров’яленої продукції. Якщо ж винахід приживеться, це дозволить значно збільшити інтенсивність виробництва, кажуть фахівці. А відтак інвестувати в місцеву економіку.
Невдовзі місцеві підприємці розпочнуть працювати з органікою рослинного походження. Даним проектом вже зацікавилися закордонні інвестори, йдеться у сюжеті ТРК "ВЕЖА".
Читайте також: Міська влада рапортує про збільшення кількості підприємців.
« | Январь 2025 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |