Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Складні операції на серці зможуть робити і в Тернополі

Складні операції на серці зможуть робити і в Тернополі

07.03.2017, 21:30
Зараз мешканці області змушені їздити в кардіоцентри Львова, Рівного чи Києва. Але вже до кінця 2017-го року в Тернополі запрацює свій сучасний обласний кардіоцентр. До слова, в ньому буде апарат ангіограф, що здійснює рентгенологічне дослідження кровоносних судин різних органів шляхом введення в артеріальну чи венозну систему речовин.

«Ангіограф чекає свого монтажу у фойє. Його встановлять після закінчення ремонтів, адже він вимагає спеціальної системи підвісів, тож інженери готують проект монтажу. Також зараз ми чекаємо сесії обласної ради, де нам виділять кошти на продовження робіт. Мінімум треба 10 млн грн, а максимум -70 млн грн, адже кардіохірургія – це дуже дороговартісна справа», – розповідає БезТабу головний лікар Університетської лікарні Василь Бліхар.

Вартість одного кардіохірургічного втручання на відкритому серці вартує до 150 тис грн. Згідно статистики, в Тернопільській області в рік є потреба в проведенні чотирьохсот таких операцій.

«Потреба в кардіохірургічній допомозі в області – величезна. Понад 1000 пацієнтів сьогодні чекають на ті чи інші втручання з приводу серцево-судинної патології. В нас лише за рік трапляється до 800 інфарктів…Це величезний шмат роботи, враховуючи, що серцево-судинні захворювання перша причина смертності в Україні», - додає Василь Бліхар. Тож, відкриття кардіоцентру в Тернополі стане однією з найвизначніших подій в області.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
370