Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині створять мережу бізнес-інкубаторів

На Тернопільщині створять мережу бізнес-інкубаторів

03.03.2017, 22:45
Підтримка малого та середнього підприємництва є складовою загальної Стратегії розвитку цього сектора економіки Тернопільщини на найближчі три роки.
В рамках її реалізації, в Тернопільській ОДА працюють над розробкою різних компонентів, котрі б дозволити максимально ефективно вести власну справу. Одним із компонентів – є створення мережі бізнес-інкубаторів. Про це зазначив Ігор Вонс, заступник голови Тернопільської ОДА за результатами засідання дискусійного клубу «Чи створить ЄС робочі місця для молоді?».
За словами Ігоря Вонса, відкриття навіть маленької власної справи – це хороша альтернатива найманій праці, і вона дедалі популярніша на Тернопільщині. Адже, як відомо, протягом минулого, 2016 року в області зареєстровано понад 3 тисячі фізичних осіб-підприємців та 425 юридичних осіб.
Водночас, як зауважує Ігор Вонс, більшість підприємців-початківців потребують підтримки – консультаційної, організаційної, технічної. Саме тому в обласній адміністрації активно розпочали роботу над створенням мережі бізнес-інкубаторів та агенції регіонального розвитку.
«Створення умов для самозайнятості населення є прогресивною стратегією. До неї вдавалося багато країн, котрі нині мають успішні показники економічного зростання. Ми бачимо, що на Тернопільщині є велика зацікавленість у відкритті власної справи, а от умов ще недостатньо, бракує і підтримки таким підприємцям-початківцям. Тому ми і плануємо створення агенції регіонального розвитку, завданням якої буде супровід й допомога у розвитку новоствореного бізнесу. А бізнес-інкубатори стануть місцем, де народжуються і зростають успішні проекти. Швидше за все, перший із них з’явиться на базі обласного Центру зайнятості», - зазначає заступник голови Тернопільської ОДА.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
345