Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Мільярдера з Тернопільщини екстрадують в США. Він може втратити все: від грошей до родини

Мільярдера з Тернопільщини екстрадують в США. Він може втратити все: від грошей до родини

21.02.2017, 22:30

Америка бореться за видачу українського мільярдера, олігарха, уродженця Тернопільщини Дмитра Фірташа, вже три роки.

Австрійський суд задовольнив апеляцію США, які домагаються екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа, пише ТСН.

Суд над бізнесменом розпочався о 10 ранку, рішення винесли о 15-й за київським часом. Фірташ відмовився від останнього слова.

Суддя зазначив, що таким чином "не ставлять клеймо злочинця". Суд вирішував питання допустимості чи недопустимості екстрадиції. А вже американські слідчі з'ясують, чи можна називати українського бізнесмена злочинцем. Тепер, коли суд визнав можливою екстрадицію, остаточне рішення буде ухвалювати федеральний міністр юстиції Австрії.

Зазначимо, що Українського бізнесмена Дмитра Фірташа затримали у залі суду після засідання, на якому суд визнав можливою екстрадицію бізнесмена до США. На засіданні знімати журналістам не дозволили, однак представники преси були присутніми в залі. Депутати від Опоблоку, які зазвичай підтримують Фірташа під час судових процесів, сьогодні не приїхали. Подію висвітлювало багато російських медіа, яким Фірташ охоче давав коментарі. 

У соціальних мережах висловлюють думки про те, що Фірташ не мовчатиме та може багато чого розповісти про вплив президента РФ Володимира Путіна на українську політику, а також пригадують інтерв'ю з олігархом, в якому він підтверджував, що йому може загрожувати 50 років позбавлення волі.
Також користувачі жартують, що Фірташ виграв грінкарту та задарма отримав американську візу завдяки австрійському суду. 
"Рішення австрійського суду про екстрадицію Фірташа до Сполучених Штатів - неймовірна важлива подія для України.
Ми постійно це пояснюємо американським колегам (і не лише американським): більшість наших олігархів - насправді не наші, і не олігархи.
Вони є "номіналами", висловлюючись мовою фінансистів. Провідниками російської колонізації, яким поставлено завдання скупки і контролю над ключовим бізнесом в Україні. З величезною залежністю від Кремля.
Тому у того самого Фірташа чи Ахмєтова все прекрасно з заводами на окупованих територіях.
Дмитро Фірташ може дуже багато розповісти правосуддю Сполучених Штатів про залежність від путінського режиму і про його вплив на українську економіку та політику", - зазначає народний депутат Єгор Соболєв на своїй сторінці у мережі Facebook.
Нагадаємо, США звинувачують Фірташа в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 мільйона доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Американські слідчі знайшли у нього більше сотні офшорних компаній. За це все Фірташу загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
347