Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Карантин на Тернопільщині буде знято на початку березня

Карантин на Тернопільщині буде знято на початку березня

10.02.2017, 22:30
На Тернопільщині оголосили про двадцятикілометрову зону нагляду через спалах африканської чуми у Збаразькому районі. До цієї зони належить 93 населених пункти Тернопільського, Збаразького, Підволочиського, Зборівського та Лановецького районів. На цій території ветлікарі регулярно обстежують худобу щодо наявності вірусу.
Ситуація з африканською чумою та пташиним грипом в області контрольована, – запевняють у держпродспоживслужбі. Упродовж місяця нових випадків загибелі худоби виявлено не було. Але поки що триває карантин.
«Карантин було оголошено 19 січня через масову загибель свиней у Збаразькому районі. На щастя, за останній місяць нових випадків гибелі худоби від АЧС не виявляли, якщо позитивна тенденція простежуватиметься і далі, то карантин буде знято на початку березня. У районах, які належать до зони нагляду, наразі проводяться регулярні дослідження. Ветеринари переписали усіх свиней на цій території, а загиблу худобу досліджують на наявність вірусу. Щодо пташиного грипу, то негативна тенденція також зупинилася», – каже зз заступник начальника держпродспоживслужби в Тернопільській області Володимир Богоніс.
Нагадаємо, карантин через пташиний грип оголосили у січні на трьохкілометровій території поблизу с. Вільховець Борщівського району на річці Дністер. Там від пташиного грипу загинуло більше 20 білих лебедів. Однак, на щастя, останнім часом це захворювання не проявлялося.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
425