Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Франківські водії скаржаться на суміш, якою посипають дороги

Франківські водії скаржаться на суміш, якою посипають дороги

10.02.2017, 00:50

Франківські водії скаржаться на те, що після проїзду по дорогах міста на автівці залишається незрозумілий наліт, що має хімічний запах і важко витирається. Чим насправді посипають слизькі автомобільні шляхи міста, ми поцікавилися у директора "Муніципальної дорожньої компанії" Віталія Бурка. 

Комунальник пояснив, що суміш для посипання доріг залишається незмінною. 

"Ми працюємо лише з пісково-соляною сумішшю. Просто при різних температурах повітря вона має різну дію. Її ефект видно лише при діапазоні температур від 0° до -8°. Коли температура повітря падає нижче, ця речовина вже не сприяє таненню снігу. Але в будь-якому випадку посипати дороги треба, бо кристалики солі створюють ефект тертя і зменшується відсоток заносу машини на слизькій дорозі" — пояснює Бурко.

Водій зі стажем Степан каже, що комунальникам не вірить: "Сьогодні вранці їхав на роботу, на термометрі -7°, а на дорозі — вода. Дощу не було. От я і думаю, чим то поливають дороги? Крім того, наліт на автівці не відмити", — обурюється франківець. 
16709558_1298457226878392_1661463156_o

На такі звинувачення Бурко має свої аргументи. "Коли в обід температура піднялася, блиснуло сонечко, то накопичена за кілька днів снігопадів речовина почала діяти. От і утворилася мокрота. Подекуди своєрідні калюжі", — каже комунальник. — "Ми щодня посипаємо, потім згортаємо то на бік і посипаємо знову".

Керівник дорожньої компанії не розуміє, чому франківці постійно скаржаться в мережі, що не бачать, як працює їхня техніка. 

"Люди бачать, що машина їде з піднятою щіткою і кажуть, що ми просто катаємося по місту. Але ж це абсурд. Невже містяни не розуміють, що техніка одна: для посипання і для розчищення. Якщо машина підняла щітку, значить сипле пісок", — пояснює Бурко.

Комунальник каже, що в їхньому штаті працює 53 прибиральника. А по нормах розрахунку має бути 150 людей. Навіть зарплата у 5600 не стимулює містян подавати заявки на роботу.

"Я вже білборд замовив з відповідною рекламою", — додає комунальник.

"Людей справді не вистачає, але франківці також мають зрозуміти, що навіть в Америці чи Європі, коли інтенсивно і  раптово випадає багато снігу, то комунальники не справляються з очищенням доріг і вулиць. Немає людей, аби при таких умовах зробили літо серед зими" — підводить Бурко.

Нагадаємо, що на одній з оперативних нарад у міського голови Віталій Бурко повідомив, що роботу снігоочисної техніки в місті можна відстежити онлайн.

До теми: У пік снігопаду по дорозі з Тернополя до Франківська — жодної снігоочисної техніки (ФОТО+ВІДЕО)
Поки люди сплять, працівники міської ради Івано-Франківська прибирають місто від снігу (ВІДЕО)

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
347