Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Що може бути на місці речового ринку в Івано-Франківську? Фото

Що може бути на місці речового ринку в Івано-Франківську? Фото

06.02.2017, 20:20

Рік за роком в Івано-Франківську дизайнери та підприємці вносять свої ідеї про те, як зберегти торгівлю і при цьому вигляд ринку був більш європейським. Згадаємо про останній грандіозний проект.

Тринітарська площа давним-давно перетворилася у ринок, що мало хто задумується про її історичну цінність. Все більше людям набридає така "базарна" метушня в центрі Івано-Франківська, і мешканці пропонують свої ідеї та проекти.
ринок3

Останній грандіозний проект, який так і не був втілений в життя, розробляло керівництво ТзОВ "Траян", які орендують івано-франківський ринок "П’ятачок". І ще у 2008 році було вирішено побудувати там торговий центр, —  йдеться на сайті Побудовано в Івано-Франківську.
28417

Тоді працівники "Діпроміста" розробили проект, який запросто міг би вибороти перше місце у номінації "Урбаністичний монстр періоду Незалежності". У коридорі установи і нині висять кольорові візуалізації торгового центру, з яких можна довідатись імена його творців. Це архітектори А. Цап’як, О. Юшкевич та Л. Ларченко.

 З чого ж складався проект? Ця пірамідоподібна конструкція зі шпилем мала займати всю площу від зупинки на Дністровській до військової поліклініки на Старозамковій. Комплекс називався "Траян", мав площу 43 146 м2 і стоянку… на 25 авто. У це важко повірити, але проект пройшов усі погодження головного пам’яткоохоронця області Андрія Давидюка і навіть був схвалений містобудівельною радою. Був проти лише археолог Василь Романець, який наполягав на дослід­женні ділянки, адже будова планувалась на території колишньої станиславівської фортеці. Це дало змогу на кілька місяців відтермінувати початок риття котловану. І вони виявились вирішальними.
ринок2
28415

Однак, восени 2008-го розпочалася фінансова криза, долар поповз вгору і власникам ринку стало не до мега-проектів, йдеться на сайті Побудовано в Івано-Франківську.
ринок11

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
320