Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Газобалонне обладнання на авто: скільки тернополянам доведеться заплатити за процедуру перереєстрації

Газобалонне обладнання на авто: скільки тернополянам доведеться заплатити за процедуру перереєстрації

05.02.2017, 23:00

Переобладнання транспортних засобів для роботи на газі заборонено роботи самостійно, пише "20 хвилин".

Таким чином, переобладнання буде відображено в реєстраційних документах, пояснили у сервісному центрі. Адже при встановленні газобалонного обладнання змінюється тип пального, тобто автомобіль може працювати не лише на бензині, а й на зрідженому нафтовому чи стисненому природному газі.

Переобладнання транспортних засобів для роботи на газі заборонено роботи самостійно, - каже Василь Барановський. Необхідно звернутися до суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з переобладнання транспортних засобів та мають свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу на відповідний тип переобладнання. Зазначені суб'єкти можуть проводити перевірку відповідності таких засобів вимогам технічних умов і технічної документації підприємства - виробника газобалонного обладнання. При цьому автовласнику немає необхідності попередньо звертатися до сервісних центрів МВС для отримання дозволу чи огляду транспортного засобу. Вже після встановлення обладнання, незалежно від місця реєстрації чи проживання власника, слід звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС для проведення перереєстрації. Там здійснять огляд транспортного засобу.

Окрім того, до центру потрібно подати ряд документів. Звертаємо увагу, що процедуру перереєстрації потрібно зробити протягом 10 днів з дня встановлення обладнання, - каже Василь Барановський. Власникам переобладнаних транспортних засобів видають нові свідоцтва про реєстрацію із зазначенням особливостей конструкції транспортного засобу. Вартість процедури для громадян без урахування банківських послуг — для автомобілів виробництва СНД — 505.59 грн, для іноземних авто — 588.13 грн.

Документи, необхідні для реєстрації:

1. Заява відповідної форми;

2. Акт приймання-передачі транспортного засобу, переобладнаного для роботи на відповідному виді пального; - свідоцтво про узгодження конструкції;

3. Акт технічної експертизи (крім переобладнаних автобусів) або сертифікат відповідності, виданий випробувальною лабораторією (центром), що має атестат акредитації відповідної галузі та повноваження на проведення перевірки технічного стану транспортних засобів, органом з оцінки відповідності, що визнаний та призначений в установленому порядку проводити процедуру сертифікації транспортних засобів, чи підприємством, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установлення відповідності конструкції переобладнаного транспортного засобу умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження переобладнання.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
375