Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Новий відповідальний за безвіз, перша поруч з Трампом, донецький регіолект

Новий відповідальний за безвіз, перша поруч з Трампом, донецький регіолект

05.02.2017, 18:00
Безвізова епопея втомила українців. Після того як президент Петро Порошенко шість разів намагався передбачити дату безвиза — тема точності прогнозу вільного пересування українців по просторах Європи стала для глави держави табу.

Але, що непосильно політикам, виявилося під силу звичайному гризуну. Легендарний харківський бабак Тимко 2 лютого, хоч і з третьої спроби, наважився дати впевнений прогноз — Україна таки отримає безвізовий режим в 2017 році.
b27c01a33e27e1b6f0b981c6158e993d
З одного боку, Тимко зняв з президента України важкий тягар відповідальності. З іншого, якщо прогноз харківського бабака підтвердиться, його рейтинг зросте до неба. І тоді йому пряма дорога до Верховної Ради. Україні потрібні політики, які виконують передвиборчі обіцянки. Мабуть, на тлі нинішніх двоногих чудовиськ в будівлі на Грушевського Тимко стане самим чарівним і привабливим. Правда, важкувато буде пояснити тривалу відсутність бабака на засіданнях Ради під час «зимової сплячки». Ну а якщо подати це, як роботу в окрузі з виборцями?..

Перша поруч з Трампом 

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не змогла впоратися зі спокусою розповісти Україні і світові, що вона першою з українських політиків дісталася до тіла новообраного американського президента.

0829fbf8b0bf46e38a85653b63c9704f

Згідно з версією Юлії Володимирівни, витончено вкинутої у пресу, президент США Дональд Трамп запевнив екс-прем'єра України, що не скасує санкції проти Росії, поки Україна не знаходиться в безпеці.

Дональд Джонович, як відомо, мало що обіцяє, особливо відставним політикам з України, і, відповідно, подібна підтримка відразу поставила Тимошенко на рівень могутності десь посередині між главою КНР і канцлером Німеччини.

Однак незабаром у Трампа прозоро натякнули, що вираз «Добрий день, Юля, як справи?» та селфі з президентом, яке доступне навіть американським школярам, ще не рівноцінно вашингтонському причастію Юлії Володимирівни.

Білий дім виступив з заявою, в якій спростував будь-які офіційні гарантії президента США Дональда Трампа щодо санкцій проти Російської Федерації.

«Тимошенко не буде робити ніяких подальших коментарів з поваги до приватності бесіди з Трампом», - заявив на це заступник голови «Батьківщини» Григорій Немиря.
Однак наші інсайдерські джерела запевняють, що на зустрічі з Трампом Тмиошенко таки отримала від американського президента дійсно дуже важливу пораду: «Юля, якщо хочеш стати президентом - не бреши виборцям». Але, здається, вона так і залишиться марною.

Могутня "донецька мова"

На минулому тижні «вчені ДНР» вразили світову філологію унікальним відкриттям — вони заявили про існування «донецької мови».

Наукове вивчення «донецької мови» та її витоків почалося в «Донецькому національному університеті» в рамках проекту «Донецький регіолект», результатом якого стане створення словника і методичних посібників. Про це повідомив доктор філологічних наук, професор, завкафедрою російської мови ДонНУ, виконавець проекту В'ячеслав Теркулов.

6141f613566df71a21277f439b81b893

Завзяття «донецьких вчених» багато в чому пояснюється тим, що обґрунтовувати на основі існування слів "тормозок" (шахтарський обід) і "тремпель" (вішалка, за назвою дореволюційної фабрики) існування донецької мови вони будуть не тільки з любові до високої науки. Виявляється, проект «Донецький регіолект» виграв грант фонду «Руський мир» в Російській Федерації.

Кажуть, що «вчені республіки» також хочуть отримати грант на вивчення мови «пітерських підворіть», він же «путінський». В лексикон «путінського» увійдуть такі крилаті вирази, як: «вона потонула», «мочити в сортирах», «якби у бабусі були певні статеві ознаки, вона була б дідусем» і багато інших.

Такими темпами, дивись, «путінська» і «донецька» мови посунуть російську в обов'язковому статусі вивчення в школах «ДНР» і «ЛНР».

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
300