Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Україна виграла суд проти американської фірми, яка працювала на території Прикарпаття

Україна виграла суд проти американської фірми, яка працювала на території Прикарпаття

02.02.2017, 10:00
Окружний суд США Південного Округу міста Нью-Йорк ухвалив рішення на користь держави Україна у справі за позовом компанії «SI Group Consort LTD» на суму 36,8 млн доларів.
Про це повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України.
Компанія «SI Group Consort LTD» подала позов проти України та Івано-Франківської ОДА з вимогою виконати на території США рішення Господарського суду Івано-Франківської області про стягнення заборгованості за надання послуг зі збирання небезпечних відходів. Компанія вимагала повернути 36,8 млн доларів за рахунок коштів держави Україна розміщених у банках США, а також майна та коштів українських державних підприємств на території цієї країни.
Суд визнав, що держава Україна володіє суверенним імунітетом у даному провадженні та відхилив усі заявлені вимоги позивача.
Нагадаємо, що мова йде про гучний спір між Компанією «SI Group Consort LTD» та Івано-Франківською ОДА щодо заборгованості за надання послуг зі збирання та утилізації небезпечних відходів гексахлорбензолу з території міста Калуша, який набув широкого розголосу у ЗМІ.
"Зазначене рішення іноземного суду є показовим з точки зору формування позитивної практики наявності у України судового імунітету від проваджень в національних судах іноземних держав, що базується на положенні загальновизнаної доктрини par in parem non habet imperium — рівний над рівним не має влади, та чинних міжнародно-правових нормах", — йдеться у повідомленні Мін'юсту.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
329