Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чи потрібна молодим тернополянам вища освіта, після якої їх чекає мізерна зарплата?

Чи потрібна молодим тернополянам вища освіта, після якої їх чекає мізерна зарплата?

30.01.2017, 10:30
Дискусію викликав у соцмережах принт-скрін Святослава Журовського, де з оголошень видно, що бухгалтеру з 3-річним досвідом роботи пропонують таку ж зарплату, як мийнику-адміністратору.
«Мене часто питають знайомі - куди краще дитину дати вчитись, в ТНЕУ чи ТДТУ?
Відповідь: якщо дитина планує залишитись в Тернополі, класична освіта у ВНЗ їй не потрібна. Це марно витрачені гроші і час на навчання, які треба буде відбивати півжиття, в той час, коли неуки будуть заробляти в 2-3 рази більше», – написав під опублікованими оголошеннями Журовський.
Анатолій Бабій додав, що зараз бракує не випускників вишів, а представників технічних спеціальностей.
«Не можу не погодитись!) В Тернополі плюнь в перехожого - 50 на 50 - або в економіста попадеш, або в юриста.))) А зварювальника фахового днем з вогнем не знайдеш!)», – написав він.
«Треба порахувати який відсоток економістів і та інженерів в даний час проживає на аграрній Тернопільщині, і все стане зрозуміло. На рахунок економістів взагалі мовчу , це практично друга освіта для багатьох службовців по ходу, особливо у Чорткові. Прийшов час шось вміти робити руками та вчити інших , а не з дипломами бігати та зв’язками», – вважає Віталій Коваль.
Загалом у коментарях тернополяни висловили чимало міркувань з приводу того, потрібна ж таки чи ні сьогодні дітям вища освіта, якщо після отримання диплому вони приречені отримувати жалюгідну зарплату. Тернопільській молоді варто уже задумуватися з відповіддю на це питання. 

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
286