Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Стали відомі подробиці обстрілу будинку генерала МВС

Стали відомі подробиці обстрілу будинку генерала МВС

29.01.2017, 19:05

Нагадаємо, що в ніч на суботу в Мукачево був обстріляний з гранатомета будинку колишнього керівника прикарпатської міліції. Сам Василь Варцаба ситуацію не коментує. Місцеві активісти вважають, що вибух - це привіт із минулого.

"То був потужний вибух. Воно все палало хвилин 40, а потім лиш ішов дим", - розповіла сусідка Марія Герман. На думку місцевих жителів, нападник цілився в єдине освітлене в будинку вікно, але не влучив. У поліції уточнюють, що постріл був один, а нападника тепер розшукують по всій області. Ані сам Варцаба, ані його родичі замаху не коментують.

Свого часу на генерал-майора було відкрито кілька кримінальних проваджень, зокрема і за масову фальсифікацію виборів у Мукачевому 2004 року. Після помаранчевої революції його навіть оголошували в міжнародний розшук, але згодом справу закрили. Уже за президенства Януковича його кар'єра знову пішла вгору – спочатку він очолив міліцію Івано-Франківської області, а 2012 року знову повернувся на Закарпаття. У лютому 2014-го, коли на Львівщині активісти роззброювали закарпатських міліціонерів із Майдану, сам Варцаба присягався громадськості, що жодного спецпризначенця до Києва не відправляв. За кілька днів його звільнили, і відтоді жодної публічності генерал на пенсії не виявляв. Колишні колеги генерала називають Варцабу одним із найзаможніших людей краю. У політику чи на службу, переконані, він уже не повернеться.

Закарпатські активісти вважають, що вибух – це привіт із минулого. "По суті, всю свою кар'єру він будував на стосунках з людьми, які представляли кримінал у владі. Людина обіймала посаду очільника Закарпатської міліції в одіозні часи Януковича. Ми добре розуміємо, яких грошей в ті часи такі посади коштували, мова йшла від 200 до 500 тисяч доларів", - каже громадський активіст Василь Маняк. 

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
329