Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чи справді "Охмадит" є "клінікою майбутнього", чи це всього лише роздутий піар?

Чи справді "Охмадит" є "клінікою майбутнього", чи це всього лише роздутий піар?

27.01.2017, 21:40

Клініка "Охматид", яка позиціонує себе як багатопрофільний діагностично-лікувальний заклад, що надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дітям, — розрекламована звичайна лікарня. Принаймі так запевняє франківчанка, якій довелося разом з 4-річної дитиною побувати у стінах цього закладу, а точніше прожити там майже тиждень.

На сайті клініки розповідається, що кожного року в практику роботи лікувального закладу впроваджуються десятки нових технологій, методів обстеження і лікування, застосування нових лікарських засобів, ведеться наукова та дослідницька робота. А підвищенню фахового рівня медичних працівників приділяється постійна увага. 

Але чи все так насправді? Про свої враження від перебування у цій клініці 0342.ua розповіла франківчанка, яка разом малою з дитиною провела там цілий тиждень:

"У дитини були проблеми із суглобами. Ніхто з наших лікарів не міг поставити діагноз. Казали, що це наслідок мононуклеозу. Хоча насправді з мононуклеозом це не було пов'язано, тож я вирішила поїхати з дитиною в "Охмадит". Це державна клініка. Але, щоб туди потрапити мені довелося збирати безліч різних довідок (про щеплення, картка розвитку дитини, і довідку про те, що впродовж останніх трьох тижнів дитина не контактувала з інфекційними хворими) та мати направлення, яке нам видав кардіоревматолог в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні. Щоразу, коли їдеш навіть на повторну діагностику потрібно знову ж таки збирати всі і довідки і відповідні направлення. Деякі мами, розповідали, що аби їхні діти потрапили у цю клініку, два роки добивалися направлення через МОЗ. А коли приїхали, то були дуже розчаровані.

Нас оформили у діагностичне відділення, що в 13-му корпусі. Відділення позиціонує себе не як лікувалье, а суто діагностичне. Щоб потрапити на лікування, через це відділення проходять всі пацієнти. Корпус старий, обшарпаний, всюди грибок. А коли я зайшла у палату, то була шокована:

Wub9o3oIkjg

hjtPNJlvE30

VA0U4mdAxWY

Палати розраховані на 3-х — 6-х дітей. Батьки сплять з дітьми на одному ліжку. З вікон продуває. У нашій палаті не було навіть розетки. У палаті є умивальники, але забиті. На 2-му поверсі сантехніка поміняна, а на першому - жах.

А ось так виглядає душова:

d8ML4rW9xPI

fm8roYvNv7o

qkUOKkIYyHk

У коридорі:

3XsYUGBZoIw

У клініці запроваджені благодійні внески, і то чималі. Чому не зробити ремонт у цьому відділенні?

У день поступлення нам не проводили ніяких обстежень, процедур, аналізів. Тільки прийшла наш лікуючи лікар з інтернами і питали про стан дитини, щоб написати епікриз. В основному хворими займаються інтерни. А щоб попасти на консультацію до лікаря, потрібно дуже довго чекати. Обстеження назначають по одному в день. Сьогодні — аналіз, завтра — УЗД, післязавтра — кардіограму і т.п. Пояснюють у клініці це тим, що в них багато пацієнтів. Хоча, коли ми йшли на обстеження, то ніяких черг не було, коридори були порожні. Так навколо клініки створюють ажіотаж і "набивають собі ціну". Для того, щоб до нас прийшла завідуюча, мені доводилося її по чотири рази кликати, приходила аж у четвертій годині дня чи наприкінці дня. Пробувши у клініці тиждень, лікування дитині так і не назначили. Діагностику провели, нічого не найшли. Сказали здати платні аналізи по генетиці, які виявляють схильність до даної хвороби, і назначили тільки препарати, які знімають біль і запальні процеси у суглобах. З цим і відправили нас додому. Сказали приймати місяць-півтора і через місяць приїхати до них знову. Але на скільки мені відомо, препарати, які нам приписали дуже шкідливі на шлунок. Якщо їх приймати такий довгий період, то вони подразнюють слизову шлунка і спричиняють утворення язв. Окрім того, дитина мала кашель. Їй назначили препарат, який їй не підходить. І лікарів я про це попереджала. Але у відповідь почула, що такого бути не може, бо цей препарат визнаний усіма протоколами по всій Європі. Після цього у дитини було погіршення стану здоров'я, загострення хвороби. Аж тоді його відмінили. 

Що стосується харчування, то воно дієтичне, як і в кожній лікарні. Годують добре. На кухні є мультиварка, чайник, мікрохвильова піч. Але це все, мабуть, тільки для комісії, бо це все закрите. Потрібно постійно тих працівників просити, щоб дали гарячої води чи підігріли їсти.

У клініці є ігрова кімната, але вона також була постійно закрита, бо жінка, яка наглядає за кімнатою пішла у відпустку і ключі нікому не залишила. 

Діти хворі, з інфекціями ходять коридорами і заражають дітей з ослабленим імунітетом. У маніпуляційну батьків не пускають. Дітям роблять уколи чи інші процедури без нагляду мами. Це не правильно. Лікарі ходять без бейджиків. У палату заходить лікар, а ти не знаєш, що це за лікар, як його звати. 

У підсумку діагнозу немає по сьогоднішній день. А так як загострення хвороби немає, змісту знову їхати у ці стіни немає".

Щоб дізнатися думку інших пацієнтів лікарні, ми вирішили пошукати відгуки про заклад у мережі. Ось кілька відгуків, залишених нещодавно:

2

3

4

До слова, франківчанка написала і звернення до "Інспектора Фреймут" з проханням провести ревізію у цьому корпусі:

5

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
438