Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернопільським водіям доведеться перездавати на права кожні 5 років?

Тернопільським водіям доведеться перездавати на права кожні 5 років?

26.01.2017, 21:30
На посвідчення водія додадуть мікрочіп. Також змінять термін дії та підкатегорії. Зміни готують внести в закон «Про дорожній рух» та ПДР України. Інформація щодо зміни терміну дії водійського посвідчення до сервісних центрів не надходила.
Нововведення, які очікують українських водіїв найближчим часом, оприлюднила на своїй сторінці в «Фейсбук» заступник глави МВС щодо євроінтеграції Анастасія Дєєва.
На посвідчення водія додадуть мікрочіп. Також змінять термін дії та підкатегорії. Такі зміни готують внести в закон «Про дорожній рух» та ПДР України, пише 20хвилин.
Але крім того, Дєєва анонсує зміну терміну дії посвідчень водія. За її словами, це від 5 до 15 років - в залежності від категорії транспорту. Все для того, аби періодично перевіряти знання та навички водіїв. За словами заступника глави МВС, «перегляд термінів посприяє більшій безпеці дорожнього руху».
Пані Дєєва анонсує і впровадження нових стандартів з підготовки і екзаменації водіїв. Та перегляд категорій автотранспорту.
- Мені подобається, що команда МВС не зупиняється на виконанні зобов’язань перед ЄС, але розробляє по-справжньому нові підходи і вдосконалюється з кожним днем, - пише у «Фейсбук» Анастасія Дєєва.
Ці новації, ймовірно, примусять українських водіїв підучити правила дорожнього руху та знову розкрити гаманці.
Новина набула резонансу. У соцмережах тернополяни активно обговорюють майбутні зміни. І ми не побачили жодного допису, де б підтримали новації.
- Я вважаю, що на стадії законопроекту-піару воно і залишиться та навіть не дійде до сесійної зали, - пише Ігор Кулик. - Навіть якщо і дійде, то навряд чи бодай один десяток депутатів проголосує. Серед них також є значна кількість, що отримували посвідчення водія "у презент". А морочитись із всякими замінами - дурня повна.
Тернополянин погоджується: зміни вносити треба. Хоча б для тих осіб, котрі у похилому віці керують транспортними засобами. Мовляв, за станом здоров’я їм важко орієнтуватись на дорозі. І такі водії – чимала небезпека для інших учасників дорожнього руху.
- Треба ж на законному рівні витягувати з громадян гроші, - пише тернополянин, юрист Володимир Малишевський. - Скоро ми всі чіповані будемо. Внутрішній ID паспорт, закордонний паспорт, водійські права, на підході безстрокова банківська карта з чіпом… Скоро знатимуть не тільки, чи я є на місці. А й те, чи у ванній, чи в авто.
У всьому іншому наведено порядок. Залишилось лише з цим навести лад, кепкує в соцмережах Олександр Дідух. Мовляв, заммiнiстра також повинна щось робити…
- На даний час, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України №511, посвідчення водія видається терміном на 30-ть років, - запевнив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. - Інформації щодо зміни терміну дії водійського посвідчення до сервісних центрів не надходило.
Управління транспортними засобами, згідно з чинним законодавством України, можливе лише за наявності посвідчення водія відповідної категорії, нагадують у сервісному центрі.
- Водійські права видаються на підставі медичної довідки, свідоцтва про проходження навчання в автошколах і здачі спеціальних іспитів в територіальному сервісному сервісному центрі МВС, - каже Василь Барановський.
Специфіка процедури отримання посвідчення водія багато в чому залежить від категорій, які включені в дане посвідчення. В більшості випадків отримання водійських прав розділяється на 3 етапи. Це навчання в автошколі, складання іспитів у територіальному сервісному центрі та, власне, отримання посвідчення водія, обмін якого вартує 201 грн.
Довідка
На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
365