Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі фіксують рекордну кількість звернень до швидкої

У Тернополі фіксують рекордну кількість звернень до швидкої

05.01.2017, 20:00
Хоч громадський порядок тернополяни в новорічну ніч намагалися не порушувати. У працівників Центру екстреної медичної допомоги спокою не було. В перші дні нового року там фіксують рекордну кількість викликів карети швидкої.
До збільшення кількості викликів під час свят працівники швидкої допомоги готові і кожного року задіюють більше бригад. Однак, новий 2017-й рік вже вписав себе в історію великою кількістю викликів. Лише за дві доби, аби надати допомогу по Тернополю, карети швидкої виїжджали майже шість сотень разів. Попередні роки, цей показник був значно менший, каже заступник директора Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак.
«Була зафіксована рекордна кількість звернень, у порівнянні з аналогічним періодом минулих років. Найбільше викликають пацієнти з патологією серцево-судинної системи. Тобто, загострення хронічних захворювань, гіпертонічні кризи і інша патологія турбує людей», - розповіла для ІНТБ Ганна Мончак.
Багато викликів, додає, були пов’язанні із скаргами людей на симптоми ГРВІ, були і поодинокі побутові травми та через бійки. Водночас, часто тернополяни викликали швидку необґрунтовано.
«Тобто, виклик здійснює людина з температурою 37,2. Мотиви для виклику швидкої допомоги – щоб зафіксувати її непрацездатність. Тобто, відправити сигнальний листок в поліклініку, оскільки людина повинна була вийти на роботу. На жаль, були такі зловживання тернополян. Були моменти, коли людині дійсно стало погано, але поки викликали швидку, її стан стабілізувався. Ніколи не буває запізно подзвонити ще раз на 103 і сказати, що швидкої вже не потрібно».
На свята працівники Центру екстреної медичної допомоги завжди в режимі очікування нових викликів. Так само, як і лікарі-консультанти на телефонній лінії, які в перші дні року отримали вдвічі більше дзвінків. У найближчі дні, медики знають, полегшення не буде, адже свята тривають, а ще прогнозують погіршення погоди. Тому просто просять тернополян бути особливо обережними.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
290