Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → 5 найпоширеніших міфів при лікуванні грипу чи ГРЗ

5 найпоширеніших міфів при лікуванні грипу чи ГРЗ

04.01.2017, 22:10
Віруси грипу і ГРЗ наздоганяють нас в найбільш невідповідний момент, тому будь-якими способами ми намагаємося якомога швидше привести себе в форму. На жаль, не завжди чинимо правильно. Часто навіть перевірені часом методи і розрекламовані новомодні засоби виявляються не тільки неефективними, але й небезпечними. 
1. Не можна відкривати вікна в квартирі під час хвороби
Навпаки! Намагайся якомога частіше провітрювати приміщення, інакше ризикуєш створити в будинку ідеальний мікроклімат для розмноження вірусів. Вони дуже люблять сухий, теплий, погано вентильований повітря. Головне, виключи протяги.
2. Антибіотики вилікують швидше застуду
Запам'ятай раз і назавжди – причиною ГРВІ та грипу є віруси, а дія антибіотиків спрямоване проти бактерій. Тому немає сенсу приймати їх при ГРВІ. Антибактеріальну терапію може призначити тільки лікар, наприклад, при таких ускладненнях застуди, як бронхіт і гайморит. Приймаючи антибіотики з власної ініціативи, ризикуєш підірвати імунітет.
3. Висока температура небезпечна для здоров'я, її потрібно збивати
Це твердження має сенс тільки, якщо температура тіла піднімається вище 38,5 С. До цієї межі вона означає одне: в організмі активно виробляються імунні клітини для боротьби з вірусом. Так що якщо ти нормально переносиш температуру, то з жарознижуючими засобами краще почекати.
4. Гарячий чай – більше і гарячіше
Чай дійсно при застуді дуже корисний. Але не гарячий, а теплий! По-перше, гарячий напій травмує і без того запалену слизову оболонку горла. По-друге, гаряче питво підвищує температуру тіла. А якщо вона і так вище норми, то самопочуття може тільки погіршитися. Нарешті, гарячий напій підсилює потовиділення і збільшує частоту серцевих скорочень, що створює додаткове навантаження на серце.
5. Нежить при застуді лікувати не потрібно, сам пройде
Міф про те, що нежить, якщо його не лікувати, проходить за сім днів, а якщо лікувати, то за тиждень, дуже поширений. Не надаючи значення цього симптому простудних захворювань, часто ми пускаємо його на самоплив. Однак така недбалість може призвести до серйозних ускладнень. Нежить потрібно лікувати обов'язково, тим більше, що сучасні засоби в змозі за досить короткий проміжок часу позбавити нас від цієї «мокрою» напасті.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
436