Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі є унікальна фабрика ялинкових прикрас

У Тернополі є унікальна фабрика ялинкових прикрас

30.12.2016, 22:30
Унікальність її в тому, що тут виробляють різнопланові прикраси - кулі, формові іграшки з декораціями і пейзажні прикраси.
У першому цеху видувають форми. Для цього скляні трубки розплавляють над газовим пальником з температурою до 1000 градусів і розрізають на заготовки. А вже з них створюють форму, яка потрібна. Далі майбутня прикраса проходить декоративну обробку - її осріблюють, залишають прозорою, або надають їй кольору.
Втім, не це найцікавіше. Найбільш дивовижний процес - оздоблення прикраси. Умілі руки художників малюють на іграшках святкові візеррунки, вдихаючи у прикраси життя і перетворюючи їх у справжній витвір мистецтва.
"Це єдина фабрика у світі, яка виготовляє різнопланові новорічні іграшки, - каже власниця виробництва Ірена Бутитер. - Кожна з цих ліній досить складна, але нам вдалося об’єднати їх, тому ми можемо задовольнити найвибагливішого клієнта".
Продукцію фабрики експортують здебільшого у країни Західної Європи. Замовляють коштовні іграшки в Нідерланди та ОАЕ. В Україні ж придбати прикраси можна виключно у Тернополі та Львові.
"До прикладу, для клієнтів із Арабських Еміратів виготовляємо кулі, кожна з яких оздоблена 150 декоративними каменями", - розповідає власниця "казкової" фабрики.
Проте, звичайно, найбільшими поціновувачами іграшок є діти. Тож, за словами Ірени Бутитер, усі зусилля "кулькових чарівників" спрямовані на створення казкового настрою для малечі.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
376