Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині планують створити єдину лабораторну мережу

На Тернопільщині планують створити єдину лабораторну мережу

26.12.2016, 23:00
У Тернополі до відкриття готують сучасний діагностично-лабораторний центр. Нове сучасне приміщення – це не єдина новація у цій сфері. З’ясувалося, в області планують змінити підхід до роботи лабораторій.
Наразі в області працює 183 лабораторії. На них виділяють фантастичні суми, констатує голова Тернопільської облради Віктор Овчарук.
– Наше бачення – відділити ургентну лабораторію від планової. Перша буде залишатися при приймальних відділенням та реанімаційних, – каже пан Овчарук.
Натомість планова зазнає суттєвих змін. Матеріал для планових аналізів будуть відбирати в лікарнях у визначені дні, але саму процедуру досліджень проводитимуть в Тернополі, пише Номер один. Їх доставлятимуть у головний корпус лабораторії. Результати завірятимуть печатками і по комп’ютерній базі передаватимуть у лікарню.
– По-перше, це дасть можливість зекономити кошти у частині планової роботи, адже лікарні проводитимуть лише забір. По-друге, зекономить людині час. Бувають випадки, коли пацієнт у районі здає аналізи, а потім для уточнення його можуть направляти в обласну лікарню. Якщо дослідження одразу проводитимуть в обласному центрі, такі моменти не виникатимуть, – каже Віктор Овчарук. Тут не тільки час для людини, а й ресурс економиться, але аналіз не потрібно проводити двічі.
Окрім того, на місці є обласні спеціалісти, які при потребі зможуть надати консультацію і пораду лікуючому медику.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
351