Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Пацієнтка платила за окрему "безкоштовну" палату в ОКЛ, проте була звідти виселена — чиновник вирішив лягти на обстеження

Пацієнтка платила за окрему "безкоштовну" палату в ОКЛ, проте була звідти виселена — чиновник вирішив лягти на обстеження

26.12.2016, 22:30

За право лежати в одномісні палаті обласної клінічної лікарні франківці довелося сплатити кругленьку суму. Проте, цим фактом вже навряд чи когось можна здивувати. А от що пацієнта можуть безцеремонну виселити з неї, звільняючи місце для "чиновника", який вирішив лягти на обстеження — ось це вже новина.

До редакції 0342.ua звернувся чоловік, чию хвору дружину без зайвих церемоній "виставили" з окремої палати в день складної процедури.

За його словами, у відділенні нейрохірургії ОКЛ є всього одна приватна палата. За право користуватися нею він заплатив 150 грн — за кожен день перебування в ній дружини. Всі інші палати — загальні, і там не найкращі умови, деякі з них переповнені.

Дружина скаржника на початку грудня перенесла інсульт і була в дуже важкому стані, який виключав можливість поселення її у загальну палату. Тому родина хворої погодилася оплачувати приватну палату впродовж майже трьох тижнів — період від моменту виписки жінки з реанімації до сьогодні. За домовленістю, хвора мала перебувати в палаті до кінця лікування (за словами чоловіка, ще майже тиждень).

Сьогодні, 26 грудня, хворій мали робити складну процедуру, і коли вона вже збиралася туди, до палати прийшов завідуючий відділенням нейрохірургії Худецький Юліан Прокопович та сказав збирати речі і переселятися в загальну палату. За словами потерпілого, Худецький пояснив, що є якийсь «чиновник з облради, який хоче лягти на обстеження. Правда, він ще точно не знає, чи буде він його проходити, проте така думка є. Тому швиденько зібрали свої речі і перебралися до загальної палати».

Наразі хвора перебуває в загальній палаті. 

Журналісти 0342.ua звернулися за коментарем до заступника головного лікаря ОКЛ Яворського Андрія Михайловича. 

«Хвора була в палаті покращеного перебування і за це сплачувала суто благодійні внески на поточні потреби лікарні. Частково за ці кошти в палату було придбано холодильник. Жінку за кілька днів мають виписувати, якщо її стан залишатиметься таким же стабільним» — пояснює Яворський.

Про чоловіка, для якого було звільнено палату, Андрій Михайлович розповідає наступне:

«В окрему палату ліг пацієнт з нейро-хірургічною патологією, на кошти якого, власне, й було її обладнано. Це не чиновник, а звичайна людина, яка не має відношення до влади. Він зробив її з міркувань людяності і благодійності, він витратив багато тисяч на облаштування і ремонт цієї палати».

Лікар категорично заперечує, що палату було звільнено для планового обстеження якогось посадовця. Також пан Андрій відкидає можливість розпорядження від головного лікаря з вказівкою її звільнити.

«Пацієнти державної лікарні не повинні диктувати, в якій палаті вони хочуть лежати. В них була можливість лежати в окремій палаті, тепер вони мають дати нагоду полікуватися тій людині, яка вклала свої кошти в її облаштування» — наголошує Яворський.

Зазначимо, що через деякий час після цієї розмови, заступник головного лікаря перетелефонував до нашої редакції і повідомив, що завідувач відділення Юліан Худецький повернув скаржникам всі їх благодійні внески, і що останній конче обурений необгрунтованими звинуваченнями пацієнтів.

До теми: Молодій жінці, яка з інсультом потрапила в ОКЛ, робили томографію в приватній клініці. В жодній лікарні міста не працював томограф.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
369