Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині різко збільшилась кількість нових заяв на оформлення субсидії

На Тернопільщині різко збільшилась кількість нових заяв на оформлення субсидії

15.12.2016, 21:30
Станом на сьогодні, у Тернопільській області понад 210 тис. сімей оформили і отримують житлові субсидії. А це в 1,6 разів більше, ніж було у такий самий період минулого року.

Якщо ж зазирнути ще далі, в опалювальний період 2014-2015 років, то цьогорічний показник більший у 6,7 разів, підсумовують посадовці.

Сьогодні середній розмір субсидій, які отримують жителі Тернопільщини - 1 587 грн. Загалом, з 1 січня 2016 року сім’ям області їх нарахували на суму понад 1,2 млрд грн. При цьому, понад 13 тис. домогосподарства Тернопільщини вперше звернулись по призначення їм субсидій.

Чиновники наголошують, термін призначення субсидій часто залежить від достовірності поданої заявником інформації.

«Є випадки, коли неможливо призначити субсидію у визначені терміни. Це трапляється тоді, коли якусь інформацію не подали, або її подали з розбіжністю, - коментує директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський. - Наприклад, часто в Тернопільській області заявники показують дохід від оренди земельного паю, а фіскальна служба на запит управління соцзахисту цих даних не подає. Відповідно до постанови, управління соцзахисту має звернутись до заявника, щоб він підтвердив цей дохід відповідною довідкою з того підприємства, яке орендує земельний пай. Є низка компаній, які чомусь не звітують у фіскальну службу щодо нарахування таких паїв і це відтерміновує призначення субсидій».

Наразі, деякі труднощі з оформленням субсидій виникли в Тернопільському районі, пише БезТабу. Порівняно з іншою територією області тут різко збільшилась кількість нових заяв, каже Вадим Боярський. До прикладу, на Бережанщині, де з 1 жовтня охочих отримувати субсидії збільшилось на трохи більше 600, у Тернопільському районі - майже на 2 тис. А це – додаткове навантаження на спеціалістів, значна кількість яких, у зв’язку із загостренням епідемії грипу і ГРВІ, відсутні на робочих місцях. Однак до кінця грудня, зазначає Вадим Боярський, ймовірно, ситуація налагодиться.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
356