Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі помічникам Святого Миколая потрібні водії, які завезуть подарунки дітям

У Тернополі помічникам Святого Миколая потрібні водії, які завезуть подарунки дітям

12.12.2016, 22:50
Неділя, близько 16-ї години. На Театральному майдані починають збиратися люди у червоних шапочках з помпоном. Вони називають себе помічниками того, кого у ніч на 19 грудня чекають усі без винятку діти. Вже кілька тижнів у нашому місті діє Фабрика Святого Миколая. Там помічники пакують пряники, а потім, по неділях, продають їх при парафіях Української греко-католицької церкви.
о. ЯРОСЛАВ ШЕВЧУК, заступник голови комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ: «Це вже багато років поспіль діє така акція, зокрема, в Тернополі, – «Миколай про тебе не забуде». Ця акція передбачена для того, щоб стати отаким помічником, той, хто допомагає Святому Миколаю робити добро для тих дітей, які, насправді, є обділені якоюсь увагою, які є напівсироти, сироти самі, з багатодітних, з малозабезпечених сімей, де дуже часто батькам скрутно (якщо є батьки) скласти цей подаруночок для самої дитини». 
ТАНЯ ШЕВЧЕНКО, помічниця Святого Миколая: «Люди, які купляють пряники, відповідно, долучаються до даної акції, бо за виручені кошти ми купляємо іграшки, канцтовари, засоби гігієни, солодощі для дітей, які потребують цього».
Особливо активно, розповідають помічники Святого Миколая, працюватимуть цього тижня. Закликають долучатися і усіх небайдужих, передає ІНТБ
о. ЯРОСЛАВ ШЕВЧУК, заступник голови комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ: «Ми маємо також дуже велику потребу в оцих водіях з авто, які би могли в цей день, властиво, того вечора послужити, щоб взяти тих декількох, трьох-чотирьох помічників Святого Миколая разом із подаруночками і поїхати, щоб розвезти. Бо дуже є тяжко, не раз, перенести ті подарунки, бо це по цілому місту. І тому закликаємо, хто має таку можливість, послужити коротким своїм часом, з авто, для того, щоб розвезти цих помічників і зробити оцю радість дітям, станьте тим помічником Святого Миколая».    
Також, розповідає отець Ярослав Шевчук, при парафіях діятимуть майстерні Святого Миколая, де усі охочі діти зможуть виготовити щось своїми руками. А поки ж помічники Чудотворця влаштували свято для себе та усіх тернополян, які були у цей час в центральній частині міста. З Театрального майдану у супроводі «Оркестри волі», вони урочистою ходою пройшли вулицею Сагайдачного до Архикатедрального собору. Там влаштували невеличкий ярмарок, провели розваги для дітей, а згодом взяли участь у Літургії.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
344