Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Прикарпатті почастішали випадки захворювання на кір. ВООЗ прогнозує епідемію в 2017 році

На Прикарпатті почастішали випадки захворювання на кір. ВООЗ прогнозує епідемію в 2017 році

11.12.2016, 21:00

За період з жовтня по грудень поточного року зареєстровано 56 випадків захворювання на кір.

Найбільше серед жертв вірусу дітей молодше 15-ти років. ВООЗ попереджає про ризик спалаху епідемії кору наступного року в Україні. Причина — недостатня кількість вакцинації — інформує 0342.ua з посиланням на Держсанепідслужбу в Івано-Франківській області.

Кір на сучасному етапі залишається надзвичайно важливою проблемою для системи охорони здоров'я. Збільшення показника захворюваності на кір в Україні, як і у світі, спостерігають кожні 5–6 років. За даними ретроспективного аналізу спалахи захворюваності на кір в Україні спостерігались в 2001р., 2006р., 2012р.

Боротися з епідемією медикам буде вкрай складно, адже все більше батьків свідомо відмовляються від вакцинації дітей. МОЗ України спільно з міжнародними партнерами докладає великих зусиль для забезпечення рівного доступу до вакцин для всього дитячого населення країни.

В Україні епідеміологічний нагляд за кором та краснухою включає в себе постійне спостереження за епідемічним процесом та моніторинг стану захворюваності. У 2016 році відмічається ріст захворюваності на кір в Івано-Франківській, Одеській, Київській, Львівській та Чернівецькій областях.

В Івано-Франківській області за останні три місяці 2016 року зареєстровано вже 56 випадків захворювання на кір (а в попередні роки реєструвалися лише поодинокі випадки цього захворювання), з них 34 випадки лабораторно підтверджені вірусологічною лабораторією ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України». Серед захворілих переважають діти до 15 років, що становить 69,6 % (39 випадків), із них 35,8 % дітей не вакциновані.

Специфічна профілактика кору — вакцинація — найбільш ефективний метод попередження захворювання, оскільки заходи щодо локалізації джерела інфекції і переривання шляху передачі не завжди ефективні, а сприйнятливість людини до кору дуже висока. Вакцинація проти кору проводиться в два етапи: перша вакцинація виконується дітям у віці 12 місяців, ревакцинація — у шість років згідно календаря профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ України від 16 вересня 2011 року № 595 (у редакції наказу МОЗ України від 11 серпня 2014 року № 551).

Варто відзначити, що в результаті активної імунізації в організмі формується імунітет, достатній для захисту від кору протягом декількох десятків років.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
319