Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Ми сидимо, а вона працює,- Нагута про компанію "Хелікс" на суді в Тернополі

Ми сидимо, а вона працює,- Нагута про компанію "Хелікс" на суді в Тернополі

04.12.2016, 19:15
З півторагодинною затримкою розпочався суд у справі «Хеліксу». 

Слухання справи проходить у  Тернопільському міськрайонному суді. Там для двох тернополян  Романа Фелика і Богдана Воронцова та хмельничанина Дмитро Нагута, обирають міру запобіжного заходу.
Нагадаємо: СБУ затримало керівників «Хеліксу» — хмельничанина Нагуту та тернополян Романа Фелика та Богдана Воронцова.

Адвокат Нагути зазначила, що Дмитра Нагуту було затримано 1 грудня у власному домі,  повідомляють Тернополяни.
«Вважаю, що затримання незаконне. Оскільки затримання повинно відбуватися безпосередньо під час вчинення злочину», — зауважила пані адвокат.
Після адвоката слово надали пану Дмитру. Він розповів, що родом з Хмельницького, за освітою — тележурналіст. Також проводить семінари по фінансовій грамотності.
«Хелікс» — це не фінансова піраміда. Це компанія, яка займається бізнесом у багатьох країнах. Тобто продає вітаміни та надає інформаційні послуги. Зокрема, випускає телепередачі. Також будує містечко на Кіпрі, де люди активно купують житло, бо бачать що все легально", — зауважив Нагута.
Нагута просить не плутати цю компанію з британською компанією Helix Capital Investments Ltd, яка працює з інвестиціями. 
"Не розумію, чому зараз вкладники пишуть заяви на Нагуту, Фелика та Воронцова. Адже у компанії 257 тис людей мають можливість заробляти кошти. Більше того всі скарги дуже однотипні. Як на мене, це дивно. Проте я готовий співпрацювати зі слідством», — зауважив Дмитро Нагута.
Важливо, що у судовій залі присутні невідомі чоловіки спортивної статури. Напередодні слухання справи вони активно спілкувалися з адвокатом пана Нагути. 
Відео в онлайн-режимі можна подивити тут.
Станом на 15:30 суд  віддалився в нарадчу кімнату. Відомо, що пана Дмитра можуть відпустити під заставу 5 млн грн. Проте його адвокат зазначила: «Нагута повинен бути звільнений з-під варти негайно».
"Розмір застави — 5 млн грн, не обґрунтований. Адже слідство не надало документів, де було б сказано, що Нагута в змозі оплатити таку суму. Прошу також врахувати, що Дмитро проживає з мамою-інвалідом першої групи. Відтак вважаю, що Нагута повинен бути звільнений з-під варти негайно», — зауважила адвокат.
Як сказав сам пан Дмитро, він готовий у цій справі виступати в якості свідка.
«Я хочу вийти із зали суду вільним і далі працювати з людьми. Я готовий допомагати кожним вкладнику, в кого виникли проблеми. Далі я готовий працювати у якості свідка», — пояснює Нагута.
Зрештою, суд виніс вирок. 

- Тримати під вартою від часу затримання, 1 грудня 2016 року до 28 січня 2017 року. Або внести заставу у розмірі 5 млн грн. У разі внесення застави Нагуті заборонено спілкуватися зі світками а також з підозрюваними у цій справі – тернополянами Феликом та Воронцовим, - зауважив суддя.
На запитання журналістів, що погоджується пан Дмитро Нагута із вироком суду – зауважив, що всі коментарі для ЗМІ він повідомить завтра.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
326