Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Загиблому в АТО бійцю з Тернопільщини Юрію Горайському хочуть присвоїти звання Героя України

Загиблому в АТО бійцю з Тернопільщини Юрію Горайському хочуть присвоїти звання Героя України

04.12.2016, 19:10
Депутати райради підтримали ініціативу про присвоєння Юрію Горайському звання Героя України.

Друге пленарне засідання районної ради вдалось зібрати лише з другої спроби. Причину такого зволікання офіційно так і не оголосили. Різні фракції висували свої версії: від навмисного зриву засідання до простого збігу обставин. Скидається на те, що причина все-таки була. І, очевидно, розв’язати проблему спірного питання  так і не вдалось, адже, незважаючи на гарячі суперечки у залі, дійти спільної думки відносно передачі у власність територіальної громади Збаража будинку спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Збаразького району у депутатів не вийшло. Предметом активного обговорення став будинок по вул. Грушевського, 18, де розміщуються два архітектурно-планувальні бюро різних власників. Керівники у відстоюванні інтересів своїх організацій ввійшли у глибокий і складний конфлікт, вирішити який депутати не змогли. Ні один , ні інший не знайшли підтримки більшості депутатів. Хоча був запропонований і третій – нейтральний вихід – такий, що мав би задовольнити усіх: не ставати на бік жодного з учасників конфлікту, а створити у будинку музей історії сучасної війни для увіковічнення пам’яті про героїв – учасників так званого АТО, бійців , що захищають нашу землю на сході України. Але і цей варіант настільки заговорили, звинувачуючи один одного в «маніпуляціях», що і ,на перший погляд, геніальне рішення не знайшло відповідної кількості депутатських голосів. Тож проблема залишилася на доопрацювання у депутатських комісіях районної ради, пише Народне слово.
Відрадно, що абсолютною згодою усіх 29-ти присутніх на засіданні депутатів було підтримане клопотання Громадської організації «Максимівська ініціатива» звернутись до обласної державної адміністрації та обласної ради про присвоєння колишньому голові РДА Юрію Горайському, який загинув на сході України, захищаючи український народ від російської агресії,  звання Героя України посмертно.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
281