Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині пенсіонерка втратила майже 2 тис. гривень через телефонний дзвінок

На Тернопільщині пенсіонерка втратила майже 2 тис. гривень через телефонний дзвінок

03.12.2016, 17:00

Майже дві тисячі гривень втратила пенсіонерка, повіривши лише одному телефонному дзвінку. Вона повідомила офіційні дані власної банківської картки невідомому чоловікові.

За словами правоохоронців, до мешканки міста Копичинці Гусятинського району першого грудня зателефонував невідомий. Він представився працівником служби безпеки банку. Чоловік розповів про можливе шахрайство з її карткою, оскільки до них надійшов сигнал, що хтось намагається зняти з неї гроші.

Пенсіонерка в паніці виконала усі вимоги невідомого і назвала номер картки, термін її дії і секретний код на звороті. В результаті - за кілька хвилин жінка втратила 1994 гривні. За допомогою потерпіла звернулася до правоохоронців.


Пам'ятайте, банківська картка та її номер, CVV-код, пін-код картки, номер мобільного телефону, який прив'язаний до картки, логін і пароль, якщо ви зареєстровані в системі інтернет-банкінгу - саме ці речі є вашими «ключами», які відмикають двері від грошей, що знаходяться на балансі вашої картки. Здобуття цих ключів є основою всіх шахрайських випадків.

Застереження для власників банківських карток:

1. Ніколи не залишайте без нагляду вашу банківську картку.
2. Нікому не повідомляйте ПІН-код картки і не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою.
3. Не повідомляйте дані доступу до вашої картки через інтернет-банкінг (ваші логін і пароль на сайті банку).
4. Не розголошуйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку. Працівники банку не перевіряють ваші персональні дані.
5. Ніколи не розголошуйте коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.
6. Дізнайтеся телефон «гарячої лінії» вашого банку та відразу телефонуйте, якщо підозрюєте, що маєте справу з шахрайством. Чим швидше ви це зробите, тим менше шансів у шахраїв.
7. Намагайтеся здійснювати банківські операції у відділеннях банків, адже такі банкомати захищені від встановлення зчитувальних пристроїв та інструментів, які блокують картку чи видачу готівки.
8. Якщо банкомат заблокував вашу картку, негайно телефонуйте на «гарячу лінію» банку та вимагайте заблокувати вашу картку. Тільки після цього можна відходити від банкомату.
9. Якщо ви отримуєте чек після здійснення транзакцій, не викидайте його у смітник поруч з банкоматом, адже ваш чек також містить частину персональних даних.
10. Якщо Вам доводиться розміщувати номер картки в інтернеті, не вказуйте номер вашого мобільного, який прив'язаний до картки. Для цього заведіть окремий номер.
11. При здійсненні розрахунків через інтернет встановлюйте на ваш комп'ютер нове програмне забезпечення та антивіруси, а також перевіряйте інтернет-адресу сайту банку. Вона має починатися так: https:// Це свідчитиме про безпечне та зашифроване інтернет-з'єднання.

Поділіться цими порадами з вашим рідним та близьким, адже разом ми можемо зробити використання банківських карток комфортним та безпечним.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
283