Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → "У 2017 році держава обіцяє виділити кошти на лікування 101 тис.людей з ВІЛ-інфекцією", - керівник Тернопільського обласного відділення ВБО

"У 2017 році держава обіцяє виділити кошти на лікування 101 тис.людей з ВІЛ-інфекцією", - керівник Тернопільського обласного відділення ВБО

01.12.2016, 22:30

Про це в коментарі 0352.ua розповіла керівник Тернопільського відділення "Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ/СНІД" Мар'яна Радчук.

"Всіма силами і громадських і пацієнтських організацій, а також міжнародних донорів ми добилися за 2016 рік того, що у наступному році держава зобов'язала профінансувати лікування для 101 тис. людей, що живуть із недугою ВІЛ/СНІД. На наступній сесії це питання повинні затвердити, а сьогодні, 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом під час акції "Абонемент на життя" ми хочемо нагадати про обіцянку, а також подякувати за те, що була така пропозиція, - розповіла Мар'яна Радчук.

Нагадаємо, що раніше держава забезпечувала близько 30-40% усіх інфікованих людей лікуванням. Інших хворих підтримували міжнародні донори, серед них Глобальний фонд.

"Глобальний фонд у 2017 році частково припиняє це фінансування, тому всі сили спрямовані на те, щоб держава все-таки зрозуміла, що це є дуже велика проблема і ці люди потребують необхідного лікування. Якщо не буде цього лікування, тоді ВІЛ-інфекція не зупиниться", - додала Мар'яна Радчук.

Читайте також на нашому сайті: На Театральному майдані влаштували акцію "Абонемент на життя".

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
365