Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Тернополяни мають право подати до суду, якщо упали на слизькій дорозі чи тротуарі

Тернополяни мають право подати до суду, якщо упали на слизькій дорозі чи тротуарі

16.11.2016, 22:30
На суцільну ковзанку перетворилися дороги та тротуари Тернополя після снігопаду. Зледенілі ділянки на багатьох вулицях не посипані піском та нерозчищені ось уже четвертий день.
Через брак громадського транспорту, багато городян ходять пішки на роботу. Відповідно – часто падають, пише 20хвилин. Про що свідчить статистика із травпункту, куди за три дні негоди за допомогою звернулися 70 людей.
Якщо ви упали на слизькій дорозі чи тротуарі – маєте право подати до суду, вимагати відшкодування збитків, радить тернопільський адвокат Василь Когут.
- Найперше травмованому слід з'ясувати, хто має прибирати той тротуар чи двір, каже він. - Це може бути жек, міські комунальники чи ОСББ. На таку юридичну особу можна подати до суду, адже місце, де людина покалічилася, було в неналежному стані. Збираючись до суду, подбайте про одного-двох свідків. Це мають бути особи, які бачили подію, надавали допомогу травмованому, викликали медиків. Вони доведуть, що постраждалий впав саме у тому місці. Зрештою, факт падіння та травмування людини на певній ділянці дороги можуть підтвердити і працівники швидкої, які приїздили на виклик. Якби, скажімо, людина упала і травмувалася на тротуарі влітку, зрозуміло, на відшкодування сподіватися марно. А взимку лід має бути збитий, слизька ділянка - посипана піском.


"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
332