Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чи можуть розраховувати на субсидію тернополяни, які винаймають квартири?

Чи можуть розраховувати на субсидію тернополяни, які винаймають квартири?

11.11.2016, 21:30
Якщо для власників помешкань отримати субсидію не викликає багато труднощів, то мешканці Тернополя, які винаймають квартири, можуть розраховувати на субсидію, лише за певних умов.
В Управлінні соціального захисту населення Тернопільської міської ради розповідають, що і ті, хто винаймає квартиру, і ті, хто здає її в оренду можуть розраховувати на допомогу від держави.
Для цього потрібно надати певний перелік документів – угоду квартиронаймача й господаря про оренду й рахунки за оплату газу, води, тепла перевести на квартиронаймача.
Проте, в дійсності, люди, які винаймають помешкання, стикаються з проблемами, адже далеко не кожен орендодавець може погодитися на умови, які вимагаються для отримання субсидії.
Бувають випадки, коли господар оформляє субсидію на себе, але тоді він мешкає разом з квартирантами, пише Галас. Відтак, знімати квартиру, а точніше кімнату, виходить недорого. У місяць кімната обійдеться у 550-700 гривень включно з комуналкою.
Коли ж в орендодавця кілька квартир, тоді він здає їх, не оформляючи субсидію. У таких випадках помешкання виходить дорожчим. Наприклад, Сашко Кіт ділить двокімнатну квартиру з двома своїми товаришами. За помешкання вони платять 2300 гривень щомісяця плюс комунальні послуги – влітку приблизно 600 гривень, а під час опалювального періоду в межах 1700 гривень.
Немало платить за найм помешкання й сім’я Рокошів. Двокімнатна квартира обходиться їм 2500 грн. плюс тисяча гривень за комунальні послуги.
– Взагалі у Тернополі винаймати квартиру зовсім недешеве задоволення, – каже Микола Рокош. – І не думаю, що це залежить від цін на комунальні послуги. Це пов’язано з бажанням особистої наживи кожного з власників. Проте не лише орендувати квартиру дорого, у Тернополі також дуже високі ціни на те, щоб придбати житло.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
327