Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі МНСники "рятували" архів від вогню

У Тернополі МНСники "рятували" архів від вогню

04.11.2016, 22:30
4 листопада у Тернополі відбулись тактико-спеціальні навчання на базі Державного архіву Тернопільської області.
Захід організовано з метою тренування навиків керівного складу в формуванні та розгортанні сил і засобів пожежно-рятувальних підрозділів Тернопільського гарнізону, вдосконалення тактичного мислення начальницького складу в оцінці обстановки, що склалася на пожежі, розрахунку необхідних сил в засобів та керівництві особовим складом під час ліквідації пожеж в архівних сховищах.
Також такі тренування сприяють розвитку практичних навичок особового складу пожежних частин у виконанні оперативної задачі з гасіння пожежі, дотримання вимог безпеки праці та злагодженим діям номерів оперативного розрахунку.
Згідно тактичного задуму, близько 10:30, в приміщені зберігання архівних документів Державного архіву Тернопільської області, внаслідок короткого замикання електророзетки на першому поверсі виникла пожежа. Cпрацювала встановлена автоматична установка пожежного спостереження. Про спрацювання пожежної сигналізації оперативно-диспетчерську службу повідомили працівники ТОВ «Пожежне спостереження». Практично одночасно з ними пожежу виявили й співробітники Архіву, про що теж негайно повідомили рятувальників за номером «101». А далі було вжито першочергових заходів щодо евакуації працівників й збереження матеріальних цінностей підприємства: черговий охоронець відключив електрощитові на приміщення архіву, а сили добровільної пожежної дружини об’єкту, до прибуття професійних вогнеборців намагались ліквідувати пожежу самостійно, за допомогу первинних засобів пожежогасіння.
Після отримання повідомлення про пожежу оперативно-диспетчерська служба направляє до місця події підрозділи Тернопільського гарнізону. Також про дану надзвичайну подію повідомляють працівників оперативно-координаційного центру, оперативну групу Управління, підрозділи Національної поліції, РЕМ, «Швидкої» та Водоканалу.
Орієнтовна площа пожежі становила 70 м.кв. Працівники ДСНС створюють оперативний штаб з ліквідації пожежі, контрольно-пропускний пункт та три оперативні дільниці. Проводять розгортання сил та засобів. Одночасно з цим, рятувальники організовують евакуацію людей та архівних матеріалів та проводять пошук потерпілих у приміщеннях архіву. На проведення розвідки та гасіння пожежі задіяно 4 ланки газодимозахисної служби, подано п’ять стволів «СПРК». Всього до навчання було залучено 5 рятувальних відділень, в складі 30 чол. та 8 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.
Підводячи підсумки тактико-спеціальних навчань заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Юрій Берестецький, вказав на основні аспекти при проведенні аварійно-рятувальних робіт на подібних об’єктах та наголосив на необхідності тісної та злагодженої взаємодії між усіма спеціалізованими службами цивільного захисту, для забезпечення максимальної безпеки громадян. Він відзначив: «Такі навчання допомагають відпрацьовувати стратегію та тактику реагування на подібні надзвичайні події та дозволяють підтримувати сили та засоби Служби порятунку в підвищеній готовності до реагування на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру».
678910

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
351