Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі відбувся замовний пікет. Людей звезли з інших областей на «захист» підприємства, яке не сплатило 3 млн грн податків

У Тернополі відбувся замовний пікет. Людей звезли з інших областей на «захист» підприємства, яке не сплатило 3 млн грн податків

03.11.2016, 23:30

3 листопада у Тернополі біля головного управління податкової відбувся замовний пікет. Його учасники, серед яких були представники “Автомайдан. Київ”, своєю акцією намагалися підтримати підприємство «Мрія Агро Підгайці», яке, за інформацією прокуратури Тернопільської області, ухилилося від сплати податків більш ніж на 3 млн грн. Одразу зазначимо, що це підприємство на даний час не має відношення до  «МРІЯ» Агрохолдингу».

ТОВ «Мрія Агро Підгайці» було створене 24 вересня 2014 року, після оголошення Агрохолдингом дефолту як клон компанії «Мрія Підгайці», яка перейшла під контроль кредиторів. Відрізняючись лише одним словом у назві, компанія-клон, створена попереднім керівництвом «Мрії», ввела в оману пайовиків і обманним шляхом вивела 1700 га земель, орендованих агрохолдингом. Зараз майно «Мрія Агро Підгайці» під арештом, триває розслідування.

Своєю акцією пікетувальники намагалися вплинути на дії головного управління державної фіскальної служби, використовуючи бренд «Автомайдану». На даний час, як повідомляють у відділі організації роботи ГУ ДФС у Тернопільській області, слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області проводиться розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами одного з підприємств Підгаєцького району Тернопільської області.

Люди, які брали участь в пікеті цього не знали і не могли чітко пояснити причину влаштування акції. Їх було близько 50 – в основному студенти і пенсіонери, стояли з плакатами. Як з’ясувалося у розмові з учасниками акції, вони не з Тернополя і навіть не з Тернопільської області. Їх привезли автобусами із сусідніх областей. Організатори акції були з Києва, один з них представився координатором “Автомайдану. Київ”. Його звати Дмитро Карп. Він звертався до пікетувальників російською мовою і намагався пояснити, чому вони тут зібралися. Наголошував, що вони боряться проти рейдерського захоплення підприємства «Мрія Агро Підгайці», яке перевіряє податкова. Всі ці факти дають право говорити, що акція замовна і спеціально спланована для того, щоб чинити тиск на податківців і проведення слідства, щоб ухилянти (топменеджери «Мрія Агро Підгайці»,) сплати податків не понесли покарання.

До речі, представники «Автомайдану» Тернопільщини наголошують, вони не мають ніякого відношення до “Автомайдану. Київ”. – “Ми не маємо ніякого відношення до цього автомайдану. Дмитро Карп, який виступав, вже два роки на нашому сайті у блек-листі висить. Ми не влазимо у бізнес-інтереси. Ми не знаємо, яка сторона права у цій ситуації. Але ми проти того, щоб людей по 200 гривень звозили, чи по 50, чи по 30 грн. У нас є інформація, що учасникам сьогоднішньої акції платили по 250-150 гривень. Шкода людей, що їх після Революції Гідності можуть використовувати для участі у таких замовних акціях як сьогоднішня”, – каже голова Тернопільського осередку Всеукраїнського об'єднання «Автомайдан» Ігор Василів.

На акції були також присутні й представники Всеукраїнської мережі “Вільні люди”, які вирішили з’ясувати мотиви дій пікетувальників. Зокрема Іван Ковалик звернувся до учасників акції: “Хто є пайовиком «Мрія Агро Підгайці». Хто? Якщо ви не є пайовиками, чому ви сюди приїхали. Мені пояснювали молоді хлопці, які приблизно одинакові за віком, які сюди приїхали, що вони приїхали боротися проти корупції. Корупція не є щось таке, що літає у хмарах. Корупція – це прізвища. А те, що приїхати за пару гривень, за дурно на екскурсію до Тернополя автобусами і щось вимагати, бо нам сказали приїхати – це позорисько для цієї країни”.

Журналістам Іван Ковалик, пояснив, що він разом з друзями прийшов з’ясувати, що відбувається. “Під час спілкування з людьми, ніхто з пікетувальників не зміг пояснити, чому він сюди прийшов. Ми також зацікавилися активістами, які приїхали з Києва і відношення до агрофірми, яка розташована в одному з найдальших районів Тернопільської області, а саме у Підгаєцькому районі, не мають. Ми поспілкувалися з людьми і почали переконувати, що це питання, в якому мають розібратися правоохоронні органи, а людей просто банально використали. Людям пояснили, що вони їдуть за свою землю, яка розташована чи то у Хмельницькій області, чи де, а насправді приїхали по зовсім іншому питанню”, – зазначив активіст Всеукраїнської мережі “Вільні люди” Іван Ковалик.

Журналісти теж намагалися поспілкуватися з пікетувальниками. Давали інтерв’ю вони неохоче і називати своє прізвища та навіть імена вони відмовлялися. Зокрема пенсіонер пояснював свою присутність на акції так: “Протестую проти наших всіх депутатів, всіх корупціонерів. Причина в тому, що вони нас образили і нічого не дають і ображають. Скільки так можна ображати. Хай свою землю продають, а не нашу землю». Хлопець років 20-ти наголошував, що він проти корупції: “Я проти корупції, проти взагалі корупції в Україні. Вони почали з Підгайців, скоро доберуться до всіх інших. Я проти цього”.
P.S. На відеоматеріалах чітко зафіксовано, що люди, які брали участь у публічній акції намагалися уникати фото і відеокамер. Спілкувалися із журналістом неохоче і не могли пояснити мети свого перебування на пікеті. Детальніше дивіться у відео.  

P1580733

P1580736

P1580732

P1580702

P1580707

P1580713

P1580727

P1580710

P1580738

P1580720

P1580739

P1580706

P1580725

P1580705

P1580716

P1580722

P1580740

P1580742

P1580745

P1580750

P1580749

P1580746

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
415