Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → На Тернопільщині заборонили рибалити

На Тернопільщині заборонили рибалити

03.11.2016, 23:02
З 1-го листопада заборонено виловлювати рибу майже у всіх водоймах та річках області. Оскільки вступив в силу відповідний наказ Державного агентства рибного господарства України.
З початком місяця вийшов наказ Державного агентства рибного господарства України про встановлення заборони на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах Тернопільщини. Відповідно, тепер на багатьох ділянках водойм та річок області рибалити заборонено, розповідають в управлінні Тернопільрибохорони.
СЕРГІЙ СЕНИК, заступник начальника управління Тернопільрибоохорони: «Цей наказ починає діяти з 1 листопада і буде діяти до початку нерестової заборони. Нерестова заборона, як правило, з 1 квітня. Деколи може бути перенесена на тиждень вперед чи назад, але з 1 листопада до 1 квітня заборонені всі ями, перечисленні в переліку до наказу».
До переліку так званих зимувальних ям, які знаходяться на рибогосподарських водних об’єктах Тернопільщини, увійшли окремі території річок Золота Липа, Дністер, Серет, Стрипа, Збруч та інші. А що стосується Тернопільського ставу, то на нього заборона не поширилась, зазначив Сергій Сеник.
В разі недотримання наказу на порушників чекає штраф.
СЕРГІЙ СЕНИК, заступник начальника управління Тернопільрибоохорони: «Штраф за порушення такого наказу, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, він є від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, ну і відповідно якщо людина ще наловила рибу, там відповідно ще може бути нарахований збиток за вилов риби».
Ознайомитися з наказом та переліком водних об’єктів, на яких рибалити заборонено, можна на сайті управління Тернопільрибохорони.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
377