Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У Тернополі пропонують створити історичну локацію «Галицька Русь»

У Тернополі пропонують створити історичну локацію «Галицька Русь»

03.11.2016, 21:30
У Тернополі пропонують створити історичну локацію «Галицька Русь», що доповнить уже існуючий «Козацький острів» в парку «Топільче». Відповідний проект для фінансування з Громадського бюджету зареєстрував Володимир Мисик.
– Історична реконструкція стає дедалі популярнішою, лицарські бої є невід’ємним атрибутом різноманітних урочистостей. Відтворення історичних подій – це пізнавальний момент, можливість одягнути обладунки, взяти в руки меча значно краще мотивує молодь вивчати історію, ніж підручники, – зазначає автор.
У гідропарку «Топільче» вже існує ряд споруд і локацій, що відтворюють або імітують давнину. Їх автор пропонує доповнити ровом і валом, оточених дерев’яним частоколом, що буде імітувати древньоруську фортецю.
– Тут будуть проходити різноманітні культурно-освітні заходи, бої лицарів, де діти і молодь вивчатимуть історію інтерактивно. Для проведення заходів у несприятливу погоду та зберігання реманенту необхідно буде збудувати приміщення гридниці (казарми) в давньоруському стилі. Ця локація збільшить привабливість гідропарку «Топільче», як відпочинкової зони, адже вже зараз «Козацький острів» приваблює туристів. Тут фотографуються молодята, відпочиває молодь, проводяться різноманітні заходи. Спорудження гридниці дасть змогу поодиноким любителям історичної реконструкції об’єднатися в спільноту, разом вправлятися у фехтуванні, плести кольчуги, проводити показові бої, навчати молодь, – пояснює Володимир Мисик.
Окрім цього, як стверджує автор, локація стане окрасою міста, приваблюватиме не тільки тернополян, але й туристів, оскільки в Західній Україні нема нічого схожого, а попит на такі речі уже сформувався, пише Репортер. Вартість проекту становить близько мільйона гривень.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
401