Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чому тернопільські добровольці не мають пільг?

Чому тернопільські добровольці не мають пільг?

01.11.2016, 22:00
Через проблеми з документами захисникам доводиться оббивати пороги держустанов, намагаючись отримати пільги, роботу та землю.

Йдеться про тих, хто тривалий час мешкав за кордоном, а з початком Майдану та антитерористичної операції повернулись додому і записались у добровольці. Вони є громадянами України, однак внутрішній паспорт у них відсутній.

Про це сьогодні, 1 листопада, під час засідання Ради учасників антитерористичної операції при облдержадміністрації заявили самі добровольці та волонтери, пише БезТабу
«Вони мають закордонний паспорт громадянина України. Та цей закордонний паспорт, по якому викликають у військкомат і вручають повістки, не дає право на пільги, виплати, соціальний захист, працевлаштування, землю, - розповідає волонтер Алла Борисенко. – Нас сьогодні почули й це вирішуватиметься на обласному рівні».

Загалом, станом на сьогодні, в Тернопільській області є близько 3 тис. демобілізованих військових. До кінця року після чергової хвилі демобілізації очікують, що їх в області буде близько 5 тис.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
350