Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Патріарх УПЦ вперше за чотири роки відвідав Тернопіль

Патріарх УПЦ вперше за чотири роки відвідав Тернопіль

30.10.2016, 19:00
Патріарх УПЦ КП Філарет вперше за чотири роки відвідав Тернопіль з архіпастирським візитом у неділю, 30 жовтня. Священнослужитель освятив новозбудований храм Свв. Кнн. Стратотерпців Бориса та Гліба на вул. Білогірській.
Востаннє Патріарх Філарет відвідував місто чотири роки тому – в червні 2012 року. Цього разу патріарх освятив новозбудований храм св. муч. Бориса та Гліба на вул. Білогірській, що поблизу «старого» автовокзалу. Після освячення в співслужінні з єпископатом та духовенством з усієї України патріарх відправив у новоосвяченому храмі першу Божественну літургію, повідомляє “20 хвилин“.
Перший поверх церкви зробили з цегли і каменю, решта – дерев’яна. Храм разом із хрестом має висоту близько 27 метрів. Архітектором є тернополянка Мирослава Харченко.
– Спочатку в мене була задумка зробити церкву повністю дерев’яною, – зазначав настоятель цієї церкви о. Руслан Притула. – Але поїздили по інших областях, порадились і вирішили зробити один поверх з каменю, аби убезпечити її від пожежі. Це для безпеки, та і камінь є натуральним матеріалом, як і дерево, яке, до речі, привезли з Карпат.
Окрім цього, Предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату звершив закладення першого каменя під будівництво центрального храму Тернопільської єпархії – кафедрального собору свв. рівноап. Костянтина та Єлени, що на перехресті вул. Київської-Тарнавського.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
296