Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Експерти виправдали улюблену їжу українців, яка має "погану репутацію"

Експерти виправдали улюблену їжу українців, яка має "погану репутацію"

30.10.2016, 19:00

Такі продукти, як картопля, вершкове масло, сало, яйця, попкорн звинувачують в тому, що вони провокують ожиріння, підвищують холестерин в крові, однак експерти запевняють, що вони не заслужили на таку погану репутацію.

Про незаслужено дискредитовані продукти розказує дієтолог Оксана Скіталінська для програми «Ранок з Україною».

Картопля: вона містить багато калію, який дуже корисний для серця. Також він допомагає вивести з організму зайву рідину, зміцнює серцево-судинну систему. Тож картопля навпаки корисна людям із зайвою вагою. Цей корисний овоч краще відварювати чи запікати, а не смажити. Тоді він принесе максимальну користь для організму людини.

Сало: невеличкий шматочок цього українського національного продукту не викличе ожиріння, а, навпаки, наситить організм вітамінами А, D, Е, калієм, магнієм, цинком. Також в салі міститься цінна арахідонова кислота (омега-6 жирна кислота), яка знижує рівень холестерину в організмі. З словами експерта, сало позитивно впливає на жовчовивідні канали і сприяє хорошому травленню.

Вершкове масло: його українці давно замінили «бутербродним маслом», тобто маргарином — рослинним жиром. А дарма. Дієтологи визнали, що невелику порцію вершкового масла (приблизно чайна ложка), буде корисно вживати щодня. Воно здатне покращити нервову систему та зміцнити судини.

Попкорн: експерти відмічають, що попкорн без додаткових добавок і ароматизаторів корисний для шлунково-кишкового тракту. Клітковина, що міститься в ньому, виводить з організму токсини та інші шкідливі речовини. Можна з’їсти навіть великий стакан попкорну і не хвилюватися за фігуру. В одній порції міститься приблизно 100 — 150 кКал. При цьому у вас буде відчуття ситості.

Яйця: за словами дієтологів, їх найкраще вживати вареними. Тоді вони покращують функцію печінки, нервової системи та позитивно впливають на пам’ять.

Пам’ятайте, якщо ви дотримуєтеся золотого правила, і їсте маленькими порціями, то і організм буде отримувати всі необхідні речовини, і ви не наберете зайвих кілограмів.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
321