Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Чого не знає депутат?

Чого не знає депутат?

22.10.2016, 21:20

"Типовий образ" депутата місцевого, районного й селищного рівня спробували у своїй книзі описати автори "Чого не знає депутат?". А не знає він, як виявилося, багато. 

"Чого не знає депутат?" виданий у рамках проекту "Посилення місцевої демократії", який реалізовується Інститутом політичної освіти.

Автори намагалися глянути на депутата місцевої ради з тієї позиції, котра б дозволила критично поговорити про його права, статус та законодавство щодо місцевого самоврядування.

Журналісти Волинської області відзняли відеосюжет, зміст якого полягав у тому, що журналіст, прийшовши на пленарне засідання обласної ради, в простій, але наполегливій формі розпитував депутатів що вони роблять в цій раді. Відповіді, які давали депутати, були типовими і одночасно вражаючими. Жоден з опитаних депутатів не зміг чітко назвати своїх прав, описати свою роботу. Здебільшого вони червоніли, сердились, ніяковіли. Їх дивувало саме запитання: «А що ви робите тут на сесії»?, що на їх думку виглядало нахабним знущанням. Такі запитання були для них вкрай несподіваними і неприродними. Виявилось, що більшість з опитаних депутатів не готова дати відповідь про свої повноваження, вони їх просто не мали.

Як запевняють упорядники книжки, такий стан є типовим для усіх місцевих рад в цілому.

Якщо цікаво дізнатися про депутатські промахи й помилки — завантажуйте книгу й аналізуйте. Особливо, якщо Ви — депутат. 

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
319