Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → "Пенсії вистачає хіба на птицю" - тернополяни про ціни на м'ясо

"Пенсії вистачає хіба на птицю" - тернополяни про ціни на м'ясо

15.10.2016, 20:00
Восени на ярмарках тернополяни традиційно купують овочі сітками та мішками - запасаються на зиму. А оскільки м'ясо по кишені не кожному, то черги стоять за салом та птицею.
У суботу на масиві "Дружба" на так званому "п'ятачку" від самого ранку людно. Хто із пакетом, хто із декількома, хто прийшов із "кравчучкою" - люди кажуть, що ціни тут, як і на центральному ринку. Але, оскільки попереду закупи на всю зиму, то скуплятися ближче від дому зручніше. Що ж найчастіше купують тернополяни? 
Серед покупців переважають пенсіонери, кажуть продавці.
- Я продаю м'ясо, є в мене тут і свинина, і яловичина. Але гроші на них є переважно в людей середнього віку. Бо ціни від 75 грн за кілограм. Молодь, як я розумію, купує продукти в магазинах-супермаркетах, де є все нараз. Сюди ж приходять ті, хто береже копійчину, - розповідає продавець Ганна. - А от пенсіонери в мене якщо щось і купують, то хіба сало - 25 грн за кілограм. Перетоплюють на смалець. А м'ясо... Пенсій в них вистачає хіба на птицю. Бачите, яка там черга?
Біля авто із птицею і справді люди стоять в черзі. Кажуть, що тут дешевше, аніж в магазині. Кури коштують від 36 грн за кілограм. А філе - 60 грн. А от на що справді аншлаг - це овочі. Картоплю та цибулю купують сітками по 20-25 кілограмів, пише "20 хвилин". 
- Ціни різні. Якщо окремо кілограм домашньої цибулі тут продають за 7 грн/кг, то купуючи сітку, той же кілограм може коштувати на 50 копійок дешевше. На перший погляд, що ті пару копійок? Але все докупи, та  й виходить зайва буханка хліба, - каже пенсіонерка Валентина Семенівна Гунь.
Картопля коштує по-різному: просять і 4 грн, і 3,5, а дехто і 5 грн - залежно від розміру. Помідори в середньому коштують 8 грн, великі - 10 грн. Буряк - 4-8 грн, залежно від розміру, морква - 4-6 грн. Яблука - 6-8 грн. 
- Тут кожен цінить, як вважає за потрібне, - пояснює продавець овочів Тетяна. - Якщо овочі дрібні, то й  ціна нижча. Якщо відбірні та великі, то й ціна відповідна. 
Масло та соняшникову олію завжди купують, незалежно від сезону, кажуть продавці. Масло, залежно від виробника, коштує від 115 до 125 грн за кілограм. Олія - від 22 грн за літр. 
- Аграрна країна, аграрний край, а ціни - наче ми в пустелі то все вирощуємо, - каже тернополянин Андрій Деркач. - У мене батьки пенсіонери, в дружини теж. Добре, що можемо допомогти, бо інакше не знаю, як тут можна вижити.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
294