Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Цьогоріч Україна експортує найбільше товарів до... Росії

Цьогоріч Україна експортує найбільше товарів до... Росії

15.10.2016, 20:00

Франківський банкір Юрій Войчак розмістив у Фейсбук цікаві дані про іморт та експорт України за 9 місяців. За результатами Українського аналітичного центру, в частці експорту та імпорту у 2016 році суттєво переважає Росія.

За 9 місяців Росія вивезла з України товарів на суму понад 2 з половиною млрд доларів. Другим за обсягами експорту став Єгипет: більше 1,5 млрд доларів. На 1,5 млрд доларів ми експортували товару до Польщі і Туреччини, на 1,4 млрд доларів — у Китай, на 1,3 млрд доларів до Італії, на 1,2 млрд доларів в Індію, на мільярд до Німеччини і на близько 0,7 млрд доларів вивезли продукції в Угорщину та Нідерланди.

Притому найбільше товарів ввезли за дві третини року також із Росії колосальною вартістю понад 3,5 млрд доларів. З Китаю завезли продукції на 3,3 млрд доларів (хм!), з Німеччини —  на 2,9 млрд доларів, з Білорусі — 2 млрд доларів. Із Польщі імпорт у 2016 році становить 1,9 млрд доларів, 1,2 млрд зі США, по приблизно 0,9 млрд з Італії та Франції, 0,7 млрд доларів з Туреччини. Лише на 0,6 млрд доларів Україна за минулі 9 місяців імпортувала товарів із Угорщини.

Найбільше цьогоріч ми ввозили закордонне паливо (нафту, газ та антрацит), транспортні засоби, засоби для хімічної обробки врожаю та добрива і ліки.

Натомість за кордон Україна вже продала лише на 2,5 млрд доларів соняшникової олії! Також у переліку товарів, які ми експортували в найбільших обсягах, є кукурудза, пшениця та соя, різні вироби з вуглецевої сталі, залізна руда й феросплави.

Ось така дивна ситуація з тим, кому і що ми продаємо. Особливо дивна торгівля з агресором Росією на тлі неоголошеної війни на Сході, і про це варто нарешті замислитися.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
302