Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Галицька, Целевича, Січових Стрільців і не тільки. Які вулиці і місця іноземні студенти вважають небезпечними

Галицька, Целевича, Січових Стрільців і не тільки. Які вулиці і місця іноземні студенти вважають небезпечними

11.10.2016, 20:30

Сьогодні, 11 жовтня, відбулася зустріч між іноземними студентами та представниками патрульної поліції за ініціативи Молодіжної організації "СТАН", про що інформував раніше 0342.ua. Захід був спрямований на привернення уваги поліції до потенційно небезпечних районів міста, а також на створення довіри і діалогу між представниками правоохоронних органів та іноземними студентами.

В ході роботи учасників заходу було створено візуальну схему міста, на якій відзначені міські локації, що викликають занепокоєння та напруження у іноземців, що навчаються в Івано-Франківську. Картуванням займався експерт-волонтер із США, інформує 0342.ua

«За допомогою таких зустрічей ми хочемо зруйнувати бар'єри між людьми різних національностей і рас, — говорить координатор проекту Ольга Олейніченко. — Підставою для них стали опитування, що проводилися серед іноземних студентів. З них нам стало ясно, що, по-перше, існують місця найбільшого напруження для них, а, по-друге, має місце недовіра і небажання звертатися до поліції, якщо вже мав місце якийсь неприємний прецедент».
IMG_20161011_172101
IMG_20161011_173551

Серед вулиць, що викликають занепокоєння у студентів, можна назвати наступні: Галицька (початок), Чорновола, Мазепи (район міського озера і коледжу фізичного виховання), Макогона, Целевича та район Пасічна.

Об'єкти, які студенти вважають небезпечними: нічні клуби "Пасаж Гартенберг" та "Ельдорадо", піцерія "Тіп-Топ" і пошта на Січових Стрільців, вокзал та привокзальний парк, парк Воїнів-інтернаціоналістів, міське озеро, супермаркет Велмарт.
IMG_20161011_181235

«Є люди, які просто бачать, що є інші, не такі, як вони, і це вже достатній привід для бійки чи для образ. Це расисти, інакше їх не назвеш» — коментує ситуацію Претві, студент з Індії.

«Я вже бачу позитивні зрушення. Найбільше з них — в нас у місті існує служба "102" з англомовними операторами. Наступний наш захід найімовірніше буде спрямований на підвищення правової обізнаності серед іноземних студентів» — оптимістично настроєна Ольга Олейніченко. 

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
285