Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → В Івано-Франківську виявлено понад сотню найманих працівників без офіційної реєстрації

В Івано-Франківську виявлено понад сотню найманих працівників без офіційної реєстрації

08.10.2016, 21:20

З початку року рейдова група з питань легалізації зайнятості населення перевірила понад 400 суб’єктів господарювання. Відвідали міські крамниці, заклади ресторанного бізнесу та сезонні літники. В ході рейдів було виявлено понад сотню найманих працівників без офіційної реєстрації. 

До робочої групи входять представники галузевих управлінь міськвиконкому, фіскальної служби та держінспекції. Маршрут чергового рейду обирають спонтанно. На своєму шляху намагаються потрапити до кожного підприємця “двері в двері”. Під час виявлення дрібних порушень трудових відносин інспектори дають поради щодо їх усунення. Не рідко бізнесмени складають “байки” про причини порушень, зазначають інспектори. Саме такі роботодавці потраплають в групу ризику. Далі з горе-підприємцями займаються в Держінспекції, пише 0342.ua з посиланням на Вежу.

Сума штрафу за порушення трудового законодавства становить понад 40 тисяч гривень за кожного виявленого неоформленого працівника. 

В галузевому управлінні переконують, офіційне працевлаштування взаємовигідне як для працівника, так і для самого роботодавця. Адже укладання трудового договору гарантує правовий захист обох сторін.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
317