Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → У тернопільських багатоповерхівках встановлюватимуть індивідуальні теплові пункти

У тернопільських багатоповерхівках встановлюватимуть індивідуальні теплові пункти

08.10.2016, 11:00
Теплові мережі Тернополя готові до експлуатації, – стверджують комунальники. Всі котельні і теплові пункти у робочому стані. Однак більшість обладнання застаріло, грошей на капітальний ремонт немає.
Тарифи на послуги теплопостачання, скоріше за все, зростатимуть. У «Тернопільміськтеплокомуненерго» діючі тарифи називають економічно необґрунтованими.
«Цього року ми провели капітальний ремонт тільки одного котла. В нас було це заплановано і виконано. Інших видатків на капітальні ремонти немає. Тариф, затверджений Національною комісією регулювання ринку енергетики і комунальних послуг, нам не відшкодовує стовідсотково затрат. Тобто ми несемо збитки. Тому грошей для глобального ремонту немає. Старається підприємство вийти із ситуації за кошти міської ради. Нам міська рада намагається допомагати, виділяти кошти на ремонт, на поповнення статутного капіталу. Цього року виділено два мільйони на встановлення приладів обліку загальнобудинкових, тому що є вимога держави, що всі будинки повинні бути обладнанні загальнобудинковими лічильниками енергії. Тобто два мільйони було виділено. На сьогоднішній день роботи розпочалися, зроблена проектно-кошторисна документація, кошториси пройшли експертизу, починається процедура підбору обладнання. На протязі цього місяця роботи по встановленню теплових лічильників будуть завершені», – каже зз начальник виробничо-технічного відділу КП теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк.
Також у тернопільських багатоповерхівках встановлюватимуть індивідуальні теплові пункти. Вони регулюватимуть подачу тепла. Відтак комунальники сподіваються, що якість послуг поліпшиться.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
196