Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Прикарпатські нардепи-мажоритарники зменшили свою активність роботи в округах. Рейтинг

Прикарпатські нардепи-мажоритарники зменшили свою активність роботи в округах. Рейтинг

08.10.2016, 11:30

Громадська мережа "Опора" продовжує моніторинговий проект у 105 виборчих округах 24 областей України та міста Київ. Моніторингова кампанія передбачає щомісячний комплексний аналіз діяльності 105 народних депутатів, обраних за мажоритарною складовою, у їхніх округах.

Зокрема, моніторинг включає аналіз таких видів діяльності депутатів:
Аналіз законодавчої активності (кількість постанов, законопроектів та запитів, ініційованих депутатом, зокрема таких, які стосуються проблем його округу; відвідуваність засідань комітетів та пленарних засідань ВРУ, виступи депутата тощо); Аналіз активності депутата у його виборчому окрузі/області (кількість і регулярність роботи громадських приймалень депутата, проведення депутатом особистих прийомів громадян та їхня відповідність дням для роботи з виборцями відповідно до графіку ВРУ, кількість візитів у округ та участь у роботі місцевих органів влади, звітування депутата про свою роботу).

У липні, напередодні серпневої перерви, народні депутати працювали неповний місяць. Попри це, показники законодавчої активності депутатів та активності у виборчих округах не свідчать про спадання темпів роботи парламентарів.

Як пояснюють "опорівці" затримка з публікацією рейтингу за липень зумовлена неможливістю порахувати бали депутатів за депутатські запити. Присуджується 1 бал за індивідуальний запит та Х балів (Х=1/к-ть авторів) за колективний запит. З липня на особистих профайлах депутатів на офіційному сайті Верховної Ради припинено публікацію текстів депутатських запитів, що унеможливило процес підрахунку і призвело до перегляду "опорівцями" методології: з липня вони присуджуватимуть 1 бал за індивідуальний запит та 0,5 балів – за колективний.

За результатами моніторингу, найбільш активними у вирішенні проблем громадян свого округу/області шляхом законотворчої діяльності були три депутати: Сергій Лабазюк (4), Роман Мацола (2) та Максим Єфімов (2), які зареєстрували проекти законів щодо питань округу. Представник Житомирщини Павло Дзюблик став лідером за кількістю поданих депутатських запитів, що стосуються проблем округу (3 таких запити). Більшість депутатів, діяльність яких моніториться у рамках проекту, у липні не подавала запитів та законопроектів, які б були дотичними до проблем, котрі турбують громадян на місцях.

Серед прикарпатських нардепів у такому рейтингу "опорівців" незмінними залишаються чотири прізвища: Анатолій Дирів, Михайло Довбенко, Олександр Шевченко, Юрій Соловей. Проте, всі вони в липні "здали" свої позиції і опустилися в рейтингу на нижчі місця.

Показник депутатської роботи за червень. 

Рейтинг депутатів-мажоритарників за показниками законодавчої роботи та активності у виборчих округах у липні 2016 року
Депутат
Фракція
Оцінка за законодавчу роботу
Місце у рейтингу за законодавчу роботу
Оцінка за  роботу в окрузі
Місце у рейтингу за роботу в окрузі
Підсумкова оцінка
Загальне місце у рейтингу
Анатолій Дирів
Фракція Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"
79,9733
44
55,8824
7
72,746
18
Михайло Довбенко
Фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"
80,8198
39
26,4706
43
64,515
44
Олександр Шевченко
Позафракційні
74,6937
59
20,5882
59
58,4621
68
Юрій Соловей
Фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"
39,452
92
14,7059
78
32,0282

91

Щомісячні показники 105 депутатів за усіма критеріями моніторингу містяться у їхніх профайлах на сайті РАДА.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
197