Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Вже два місяці мешканка Тернопільщини намагається встановити справедливість у справі про ДТП

Вже два місяці мешканка Тернопільщини намагається встановити справедливість у справі про ДТП

06.10.2016, 21:30
Вже два місяці 38-річна мешканка села Біла Тернопільського району Мирослава Ракуш намагається встановити справедливість у справі про ДТП, в якій постраждала вона і її донька Соломія. Можливо, каже вона, в історії би давно поставили крапку, але, якби у ній не фігурувало ім’я співробітника поліції – винуватця аварії.
-Серце розривається! Хочеться голосно крикнути і запитати: чи є в Україні справжні чоловіки, які могли б допомогти жінці ? Складається враження, що в Тернопільській національній поліції, починаючи від патрульних і закінчуючи вищими органами, дегенерація не спиняється, корупція розвивається з новою силою, вражає бездіяльність цих органів, - розповідає журналістам сайту «Тернополяни» пані Мирослава.
Її життєва трагедія почалася 31.07.2016 р. Повертаючись додому, вона з донькою потрапила в аварію. Здавалося, ніщо не віщувало біди: спокійний вечір, рівна дорога, попереду рідний дім. Рухались у колоні машин, ніхто не поспішав, і раптом - чорна іномарка на шаленій швидкості виїжджає на зустрічну смугу. Жінка почула лише удар і скрегіт коліс…
- Отямившись, я почала шукати доньку, кричати за нею. Знаю, що відкривала передні бокові двері, допомогла їй вибратися, а сама, боячись, що машина загориться, повернулася вимкнути двигун. Бо ця машина - наша годувальниця і повинна була зберегти її. Вибравшись з автомобіля з допомогою людей, я побачила жахливу картину – не розуміла, як можна було перекинути завантажений бус, весь товар з якого в результаті удару опинився на дорозі, - продовжує згадувати потерпіла.
Додає, що люди, які позбігалися до них, дивувалися, що вони живі. І тільки один, середнього росту хлопчина, з холодними очима, закривавленим збоку обличчям, невиразною мовою запитав її: «Чи всі живі ?»…
- Я відповіла : «Слава Богу, всі». І тут вголос подумала : « А ти хто? Може, водій з чорної іномарки»? «Так», - відповів він. Я зазирнула йому глибоко в очі – маленькі, із звуженими зіницями. Дослухалася до його мови, яку важко було розібрати. Я благала : «Нікуди не тікай. Зараз приїде патруль, і ми розберемося». Не пам’ятаю, хто викликав «швидку» і поліцію. Спершу приїхала «швидка», оглянули нас, доньку забрали з великою гематомою на голові. А от патрульної поліції чомусь довго не було. Раптом чую галас: «Винуватець тікає! Пишіть номер машини…». Як це так? я стояла, немов вкопана, і нічого не зрозуміла. Чому? Я ж просила не залишати місце ДТП, це ж не по-людськи, - каже Мирослава Ракуш.
Коли ж приїхали патрульні, пригадує тернополянка, то одразу ж стали переконували її нікуди не телефонувати та зберігати спокій, мовляв, усе зроблять самі. Тоді потерпіла ще не знала, які випробування чекали її попереду.
- Хтось із людей на конвертику записав номери телефонів свідків, номер машини, на якій винуватець утік, та поклав мені в сумочку: «Бережи його, він тобі знадобиться, тільки не загуби». Та я й подумати й не могла, що починаючи від патрульних, усі будуть зацікавлені « зам’яти » справу, продовжує співрозмовниця. – Пізно ввечері я і ще один водій «Мерседеса», авто якого також постраждало у цій ДТП, поїхали у відділок дати покази слідчому Богуцькому М.Ю. Йому я повідомила номери телефонів свідків, номер авто, на якому винуватець втік. Після цього ми з потерпілим Добродомським Р.З. відправились робити обстеження на вміст алкоголю в крові.
Коли близько другої години ночі жінка поїхала в обласну лікарню до дочки, медсестра їй повідомила, що телефонували з поліції і хотіли взяти свідчення у неповнолітньої дівчинки. Втім у лікарні правоохоронцям відмовили тривожити її.
- Наступного дня мене сильно боліла голова та тіло, нудота не давала спокою, вночі я відчула оніміння лівої частини тіла. Я трималась як могла, намагалась якнайшвидше знайти винуватця. 03.08.2016р. я мала зустріч зі слідчим Богуцьким М.Ю. В цей час я вже підозрювала, що винуватцем ДТП ним міг бути працівник правоохоронних органів. 08.08.2016 року я звернулась із заявою до Олександра Богомола. вказавши прізвище винуватця ДТП. Чесно кажучи, було шокована рішенням Богомола О.М., коли дізналась, що їхній працівник міського карного розшуку Туринський Антон Михайлович звільнений 09.08.2016 року за власним бажанням, - каже пані Мирослава.
Згодом вона прийшла на прийом до начальника ГУПН у Тернопільській області, надавши йому документи, які підтверджували, що авто, на якій було вчинено ДТП їхнім колишнім працівником, не одне на території України, а цілих чотири із аналогічним номером.
У коментарі місцевим журналістам очільник обласної поліції заявив, що невідомо чи то був злочин, адже на той час не було медичного заключення.
«Якщо буде встановлено середньої важкості тілесні ушкодження, буде кримінальна відповідальність. Якщо ні, то адміністративна. Будемо досліджувати обставини ДТП. - Стосовно ймовірного перебування водія-правоохоронця у стані алкогольного сп’яніння? Він не був затриманий на місці ДТП, але ми будемо досліджувати де він був перед тим. Потерпіла у будь-який момент може звернутися у прокуратуру про зміну підслідності. І якщо прокуратура вважатиме, що треба забрати справу, ми відразу ж віддамо», - прокоментував ситуацію Олександр Богомол . Він також підмітив, що правоохоронцю, який залишив місце ДТП, усе може зійти з рук: адміністративна відповідальність, звільнення за власним бажанням, а не «за статтею». Тому головний поліцейський Тернопільщини пообіцяв провести внутрішнє службове розслідування.
Олександр Миколайович зізнався, що на момент підписання рапорту про звільнення Туринського Антона за власним бажанням не мав інформації про ДТП за його участю.
- Я просто шокована бездіяльністю наших правоохоронних органів та безпорядком у новій переатестованої поліції. Сподіваюся на справедливе розслідування у прокуратурі, хоча на цей момент ще навіть не зроблено експертизи автомобілів, - підкреслює потерпіла та просить про підтримку тих, хто може допомогти їй допомогти довести цю справу до кінця та встановити нарешті справедливість.

"0352.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
329