Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Франківські педіатри стверджують, що вакцини проти туберкульозу вистачить усім

Франківські педіатри стверджують, що вакцини проти туберкульозу вистачить усім

06.10.2016, 20:30

Минулого місяця Івано-Франківська міська дитяча поліклініка отримала 2600 доз вакцини БЦЖ. З того часу серед франківських мам шириться неспокій, чи вистачить їхнім дітям тих препаратів. Журналіст 0342.ua поцікавилася, якою є ситуація з БЦЖ насправді.

Заступник головного лікаря МДКЛ з поліклінічної роботи Світлана Будащенко розповіла, що раніше вакцинацію проти туберкульозу робили тільки в четвер, а тепер — у вівторок та четвер. Передусім прививки роблять новонародженим дітям до 2 місяців, оскільки їм не потрібно робити реакцію Манту. Щомісяця в місті народжуються близько 250 дітей, і слід встигати вакцинувати саме цю категорію. Дітей від 2 до 8 місяців вакцинують без Манту, але за згодою батьків. Всі старші діти після 8 місяців мають обов'язково пройти реакцію Манту.

З кожного відділення за один день вакцинують чотирьох дітей (а це понад 50 дітей в день). Загалом майже 400 діток у місяць отримують необхідне щеплення.

Оскільки наразі в місті налічується близько 26 000 дітей до 14 років, то зрозуміло, всіх одразу провакцинувати неможливо. Притому дуже багато батьків не можуть дотримати одразу ж всіх необхідних умов для щеплення. Адже для обов'язкової проби Манту треба, аби дитина не контактувала з хворими впродовж місяця. Крім того, враховують загальну кількість і дати прививок, між якими повинні бути проміжки, та інші фактори.

Завідувач фтизіо-педіатричного відділення №2 Ціхонь Ніна Віталіївна повідомила також, що із 2600 завезених до Івано-Франківська вакцин станом на сьогодні, 6 жовтня, залишилося 1700 доз. Втім, у поліклініці заявляють, що проблем із постачанням вакцини в майбутньому немає бути.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
334