Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная страницаГосподарка → Гройсман заспокоїв українців і спростував заяви нардепів про конфіскацію квартир за комунальні борги. Відео

Гройсман заспокоїв українців і спростував заяви нардепів про конфіскацію квартир за комунальні борги. Відео

05.10.2016, 21:00

На фейсбук-сторінці прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з'явилося відеозвернення до українців в якому прем'єр спростовує слова нардепів Вілкула і Тимошенко про те, що за несплату комунальних послуг в українців забиратимуть квартири. 
грой

Як повідомлялося, лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує заборонити конфіскацію житла за борги за оплату житлово-комунальних послуг. З цією метою вона зареєструвала в парламенті законопроект №5059, що вносить зміни в закон "Про виконавче провадження" (набуде чинності 5 жовтня 2016 р.), — пише 112.ua.

У пояснювальній записці Тимошенко зазначає, що зростання тарифів на послуги ЖКГ і одночасне зниження рівня доходів українців призводять до збільшення боргів за оплату цих послуг. Не рятує від ризику безнадійної заборгованості та система субсидій. При цьому лідер "Батьківщини" заявляє, що в Україні, а саме у Луцьку, були випадки конфіскації житла за несплату комуналки. Як підкреслює депутат, це порушує закріплене в Конституції України право людини на житло.

Автор законопроекту звертає увагу, що в даному питанні ухвалений Радою, але поки не вступив в силу закон "Про виконавче провадження" несе в собі певні ризики. На думку Тимошенко, законодавчий акт, що вводить інститут приватних виконавців, в умовах слабкого захисту прав громадян з боку держави може дати зелене світло спробам незаконного заволодіння майном.

"0342.com.ua"


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 
332